Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Бог на невъзможното


Когато родителите ми починаха, баба ми започна да се грижи за мене. Свещеникът й се надяваше да тръгна по неговия път, затова започна да плаща таксите ми за училище. Веднъж ми даде една проповед и ми каза, че трябва да я произнеса следващата неделя. Не я разбрах, а свещеникът отсъстваше и не можа да ми я обясни. Помолих един мой съсед адвентист да ми я обясни. Той я прочете и заяви, че тази проповед не е библейска. След това ми почете няколко библейски текстове и ми обясни тяхното значение.

Не отидох на църква в неделя. Разгневен, свещеникът ме заплаши, че ще спре да плаща таксите ми за училище. Разказах всичко на адвентиста и той ми прочете два особено въздействащи библейски стиха: „Понеже какво се ползва човек, като спечели целия свят, а изгуби живота си?” (Марко 8:36) и „Първо търсете Божието царство и Неговата правда; и всичко това ще ви се прибави” (Матей 6:33). Покани ме да посетя неговата църква. В събота намерих няколко адвентисти да провеждат богослужението си под едно дърво. Изпитах усещането, че Бог е там.

Моят спонсор почина и аз нямах средства, за да продължа учението. Приготвих се да се върна у дома, но училищният счетоводител ме спря и ми каза, че таксите са платени за още два срока. Благодарих на Бога и продължих да ходя на училище. Работех, за да плащам останалите такси и така завърших.

Исках да уча в адвентния университет в Замбия, но не бих могъл да се запиша, без да имам спонсор. Молех се усърдно за помощ от Бога. Предложиха ми работа в кампуса на университета, с която бих могъл да си плащам образованието. Живеех с четирима студенти в неизползван курник, докато училището ни помогне да си намерим нещо по-добро. Това не ни правеше впечатление, тъй като имахме възможност да учим!

Уча, за да служа на Бога като пастор. Свещеникът едва ли си е представял точно това, когато ме изпрати на училище, но аз знам, че такава е Божията воля. Обичам да разказвам на околните чудната истина, която научих. Хората в моето село знаят, че моят Бог е Бог на невъзможното. Четирима членове на семейството ми предадоха живота си на Бога и се присъединиха към адвентната църква.


* Киско Муемба споделя вярата си в Замбия.

[Свързан урок]

Created by ULimited®