Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Преследвани и побеждаващи


„Обесете еретиците”, крещеше разгневената тълпа и ме буташе заедно със съседа ми към набързо скованото бесило. Груби ръце нахлузиха примка на шията ми и някой извика: „Сега ще се покаеш ли?”

„Не!”, отговорих аз и примката се стегна около мене.

Преди няколко месеца бях забелязал човек да чете Библията в автобус. Той видя интереса ми и ме насърчи да си купя Свещеното писание и сам да открия Божиите истини. Покани ме също така да посетя адвентната църква. Купих си Библия и започнах да чета с огромното желание да споделям с други това, което научавах.

Заедно с жена ми в събота извървяхме два часа до съседното село, за да посетим адвентната църква. Църковните членове ми дадоха осем библии, които да раздам, а един мирянин предложи да идва при нас и заедно да изучаваме Божието слово.

Раздадох библиите и поканих съседите ми да се присъединят към мене. Скоро домът ми се изпълни с хора, които искаха да опознаят Божието слово! Но когато научиха за библейските часове, местните водачи ни обвиниха, че създаваме неприятности и ни заплашиха. На следващия ден разгневената тълпа дойде да ме арестува заедно със съседа ми.

Беше ни наредено да се отречем от вярата си. Ние отказахме и тогава мъжете поставиха въжета около вратовете ни. Докато се молех за семейството и за новите вярващи, някой преряза въжето. Оставиха ни да си тръгнем, но ме биха и заплашиха. Аз отново не приех да се откажа от Христос.

Малко по-късно ме пуснаха, но докато вървях към дома, забелязах, че няколко души ме следваха с мачете. Прикрих се зад високи храсти и побягнах към дома, където адвентистът мирянин ме очакваше.

„Елате и останете при нас за известно време”, настоя той. Събрахме малко дрехи и животните ни и избягахме в съседното село, докато църквата успее да намери някакво разрешение с водачите на селото. През нощта се промъквахме към дома, за да прибираме жътвата и така да си осигурим храна. Не след дълго двамата със съпругата ми бяхме кръстени.

Когато бе сигурно, ние се завърнахме у дома, свободни да се покланяме на Бога и да споделяме вярата си с приятели и роднини. Водачите на селото ни дадоха земя и ние построихме църква. Днес повече от 300 адвентисти и много посетители идват на богослужение.

Благодарим на Бога за това, че обърна гонението в прославяне.


* Аугистин Круз е фермер и мирянин евангелизатор в щата Оахсака, Мексико.

[Свързан урок]

Created by ULimited®