Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Танцуващият с духове, част 1


Аз съм Даниел, или поне това е името, което съм приел. Живея в Бенин, родината на вуду.

Баба ми бе жрица на култа вуду. Майка ми също стана жрица. Хората идват и прошепват своя проблем в мидена черупка, която жрицата хвърля на земята. По начина на падането тя разбира какво е решението. Казва на човека какво да направи и да донесе, за да получи желаното. Той плаща с пари, алкохол или с животно.

Баща ми се покланяше на духовете на умрели хора и ги призоваваше, за да донесат спокойствие на тези, които изживяваха някакви неприятности.

Баща ми ме въведе в тайните на вуду. Покани ме да стана танцуващ с духове, т.е. човек, който танцува по време на някои церемонии. Каза ми, че ако танцувам добре, хората ще ми плащат с пари и ме предупреди, че ако някой започне да ми завижда, ще се опита да ме убие. Съгласих се да стана танцьор.

Танцуващите с духове бяха наети за извършването на определена церемония. Ние всички танцувахме, но аз бях особено добър и получих много пари. Не ми се вярваше някой да ми е завидял, но когато се върнах у дома, усетих, че ми е зле.

Краката ми се подуха и започнаха да ме болят. Баща ми заподозря, че някой ми е направил магия. Каза, че е наложително да се проведе незабавно лечение, тъй като в противен случай ме чака смърт. Изплаших се силно. Отидох при вуду свещеник и след няколко дни се почувствах по-добре. Реших обаче, че това дяволско танцуване е много опасно и че трябва да го изоставя колкото се може по-скоро.

Познавах няколко християни, но не смятах, че техният Бог е по-различен от боговете на вуду. След като се бях изправил пред смъртта, нямах желание да се подигравам с който и да е Бог. Когато чух, че евангелизатор е дошъл, отидох да го чуя.

Почувствах, че евангелизаторът говори директно за мен. Продължих да посещавам събранията и след като той покани присъстващите да последват Исус Христос, реших да откликна. Знаех, че родителите ми ще се разгневят, затова не им казах нищо.

Изучавах Библията с пастора, който бе говорил на събранията. Когато бях готов, отидох в един далечен град да бъда кръстен. Осъзнах, че рано или късно ще трябва да кажа на родителите си, но изпитвах страх.

(продължава следващата седмица)


* Даниел живее в южната част на Бенин, Западна Африка.

[Свързан урок]

Created by ULimited®