Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Упорита атеистка


Аз бях атеистка. Преподавах физика и астрономия в средно училище в България и отговарях за уроците по атеизъм. Брат ми стана адвентен християнин. Не знаех нищо за това, в което се е впуснал, но бях сигурна, че ще му създава неприятности.

Брат ми разказа за човек на работното му място, който чете Библията си по време на почивките. Той му дал библейска литература и го записал за библейски курс. Брат ми ме покани и аз да изучавам библейския курс, но аз не давах да се изговори нито дума за Бога. Карл Маркс бе казал, че религията е опиум за народа и аз отказвах да се цапам с нея.

Продължи да настоява да изучавам Библията и аз накрая се съгласих да прочета уроците, но само за да му покажа грешките в тях. Четях ги бързо и така стигнах до темата за второто идване на Христос. Бях заинтригувана. Върнах се назад и препрочетох предишните уроци и дори попълних анкетата. Зачаках с нетърпение идването на следващия урок. Започнах да посещавам църквата на брат ми. Тя бе малка и доста консервативна. Усетих Божието присъствие и любов в тази църква. Учех се да обичам другите само защото Исус ги обича. Той разчита на нас да бъдем Неговата светлина в този свят.

В опита си да докажа, че новата вяра на брат ми е погрешна, аз намерих Спасителя.

След време брат ми стана пастор, а аз се молех Бог да ме изпрати на село, за да споделям своята вяра. Бог отговори на молитвата ми съвсем неочаквано. Бях поканена да стана ръководител на отдел „Служене за жените” в Западното съединение. Исках да преподавам на няколко възрастни жени на село, но внезапно църквата ми повери грижата за жените в Западна България! Бях удивена от това, че Бог ми поверява такава отговорност.

Бог използва тази нова работа, за да ми помогне да служа на майки с деца, които не са във вярата, на семейства, в които има насилие, както и да помагам на жени да откриват и своята мисия в служенето за своите семейства, за църквата и за обществото.


* Татяна Модрева споделя своята вяра във Враца, България.

[Свързан урок]

Created by ULimited®