Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Да се справиш с предизвикателството


Санди и Йоланде работят като пионери на Глобалната мисия в западната планинска област на Мадагаскар. Семейството научило местния диалект, докато работело на полето заедно със селяните. Санди им помагал да садят и жънат, а Йоланде работела като фризьорка. Едва тогава семейната двойка поканила новите си приятели да научат нещо повече за Христос.

Те открили център за ограмотяване, за да учат местните хора да четат и пишат. Йоланде преподава на малките деца и младежите, а Санди учи възрастните. Надяват се, че, че скоро хората ще могат сами да четат Библията. Включват богослужението като част от програмата за ограмотяване и виждат, че има голям интерес да се опознае Исус.

Наскоро Санди и Йоланде проведоха евангелизаторски събрания в село, известно със своите страшни банди. Една нощ те с изумление забелязали как група от членове на банда, които носели оръжие, влизат на събранието. Санди знаел, че те ще им създадат неприятности, ако сметнат, че навлизат в тяхната територия.

Лидерът на бандата Хаджа бил груб човек и било очевидно, че останалите му се подчиняват. Санди и Йоланде не изпитали страх. „Поговорих с Хаджа и го помолих да води хората си всяка вечер”, разказва Санди.

Хаджа и неговите 20 подчинени от бандата започнали да посещават събранията всяка вечер. Дори Хаджа бил един от онези 31 души, които се кръстили в края на евангелизацията. Той не е вече водач на банда. Сега се подготвя за водач на съботното училище. Все още има влияние сред бившите си приятели и ги насърчава да посещават църквата.

Санди и Йоланде са изправени пред много предизвикателства в работата си. Нечистата вода често разболява хората. Много от селяните не желаят да имат нищо общо с християнството. Някои вярват в магьосничеството и се страхуват от една жена, която е местна шаманка. Навсякъде се употребява алкохол.

Семейството от Глобалната мисия обаче не се обезсърчава. „Ние обичаме хората, при които Бог ни е изпратил да служим. – казва Санди. – Благодарим на Бога за това, че 60 души се присъединиха към Божието семейство, както и за двете църкви, които успяхме да основем. Има още много да се прави. Молете се да успеем да превъзмогнем тези трудности и да занесем Божието слово на хората тук.”


* Санди и Йоланде Андриатахина споделят вярата си в Мадагаскар – островна държава на изток от Африка.

[Свързан урок]

Created by ULimited®