Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Да устоиш за Исус - част 1


Въжетата се впили в ръцете на Биен, докато се опитвала да се освободи. Братята й се опитали да я завържат за малката лодка, малко преди да тръгнат да търсят бензин за мотора на лодката. Искали да я отведат на малък остров, близо до брега, където живеела баба им, за да й попречат да посещава църквата на еретиците. Знаела, че й остава малко време. Видяла няколко приятели да минават наблизо и ги повикала на помощ. Те бързо я отвързали и й помогнали да слезе от лодката, преди братята й да се върнат.

Докато 14-годишната Биен и приятелите й бързали по улиците на малкото градче, тя им обяснила, че нейните роднини били ядосани за това, че посещава адвентната църква, а братята й се опитвали да й попречат да ходи там.

„Защо не се откажеш от църквата – попитал един от приятелите й. – Заслужават ли си всички тези неприятности заради една църква?”

„Не става въпрос само за църквата – обяснила Биен. – Научих, че Бог ме обича, че Исус е умрял за мене и че Той желае да Го следвам. Искам да бъда Негова дъщеря, дори това да означава да загубя семейството си.”

„Къде можеш да отидеш, за да си в безопасност”, попитало едно от момичетата.

„В къщата на пастора”, казала Биен и ги повела. Когато пристигнали, Биен благодарила на приятелите си и ги помолила да не казват къде се намира. Когато се озовала на сигурно място, тя разказала на пастора и на съпругата му какво се случило и те се съгласили да я оставят в дома си за известно време. Три дена по-късно майката на Биен потропала на вратата. Биен се преборила със страха си и смело излязла след пастора на вратата.

Когато вратата се отворила, майката на Биен хванала дъщеря си за косата и я повлякла. Опитала се да я изкара от къщата.

„Спрете” – извикала пасторската съпруга. Майката на Биен я пуснала и се изправила пред жената. „Може ли да поговорим?” Накрая майката на Биен се съгласила да си тръгне без дъщеря си, но пасторът обещал да я доведе по-късно през деня.

„Страхувам се”, прошепнала Биен.

Ще дойдем с тебе и ще останем, докато нещата се оправят”, заявил пасторът. Биен кимнала в знак на съгласие. Тя знаела, че не може да остане при пастора завинаги.

Пасторът отвел Биен в бащиния й дом и се съгласил да ги остави да си поговорят насаме. Когато обаче си тръгнал, родителите на Биен отприщили гнева си.

„Ти си безполезна за нас и само създаваш проблеми – започнал бащата. – Не те искаме тук и не искаме да си близо до онези адвентисти. Ще живееш с баба си, където няма да има никакви адвентисти”


* Продължението следва

[Свързан урок]

Created by ULimited®