Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Бог и поклонниците на дявола


Бенджамин Сам бил пионер от Глобалната мисия в примитивния планински район на остров Гуадалканал в Соломоновите острови. Веднъж войници насочили оръжията си към главата му, докато се молел за изцелението на болен главатар. Бог му помогнал да основе малка група в това планинско село и днес там има училище и малка църква, които са свидетелство за Божията сила да променя сърцата.

Бенджамин се преместил в район в южната част на острова. Там посещавал хората и открил мнозина, които искали да научат нещо повече за Исус. Провел двуседмична евангелизация в селото.

Бенджамин се преместил в район в южната част на острова. Там посещавал хората и открил мнозина, които искали да научат нещо повече за Исус. Провел двуседмична евангелизация в селото.

Рано на следващата сутрин съпругата на Бем отишла при Бенджамин, за да му разкаже за случилото се през нощта. Бенджамин посетил дома на Бем и му обяснил, че дяволът е победен от Бога враг и не бива да се страхуват от силата му. Бенджамин разказал как изгонвал много демони през годините. „Исус дори е възкресил мъртво дете и умрял мъж", казал той, като имал предвид дъщерята на Яир и Лазар. Бем и съпругата му слушали със страхопочитание.

Бенджамин поканил семейството да коленичи с него, докато се моли Исус да изгони демоните от живота им. Когато приключили молитвата, Бен казал на Бенджамин, че дяволът го е оставил.

След евангелизаторските събрания Бем казал на жена си, че иска да бъде кръстен. На кръщелната служба Бем споделил как Исус е изгонил демоните, на които някога се покланял. „Сега съм последовател на истинския Бог, Исус Христос”, казал той.

Бем споделя новата си вяра с тези, на които служил като свещеник на дявола. Малка група вярващи сега провежда богослужения в това село и те са доказателство за Божията изкупителна любов.


* Бенджамин Сам служи като пионер на Глобалната мисия, докато бе поканен да стане пастор на църква близо до Хонаира, столицата на Соломоновите острови.

[Свързан урок]

Created by ULimited®