Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Божествена среща

Постоянно правех бели в родното ми село в Индия. Моят баща ме запозна с алкохола още на 9-годишна възраст и пиенето се превърна в непобедим навик. Напуснах училище и започнах да крада, за да си купувам пиене. Всичко това бе за сметка на моето здраве, семейство и приятели.

Започнах да плювам кръв. Изплашен, спрях да пия и кървенето престана. След това започнах да пия отново. Бях на 23 години и женен. Живеехме мизерно поради моя порок. Изпивах всичките си доходи и оставях семейството ми да търси храна.

Една нощ, докато се прибирах със залитане към дома, видях мъж да чака на автобусната спирка. Той се обърна към мене и ми каза, че е Божи човек. Спрях се да чуя какво ще ми каже. „Има Бог, Който може да разреши твоите проблеми. Искам да дойда в дома ти и да ти разкажа за Него.”

„Не се интересувам – отговорих аз. – Пияница съм и не познавам Бога.” Човекът обаче дойде с мене до дома ми. Там започна да ми говори за Бога. Бях прекалено пиян, за да разбера какво говори. „Ще поспя – казах аз. – Можеш да останеш тук до сутринта.”

На сутринта видях, че пасторът все още е там. Започнахме да говорим отново. Бях трезвен и можех да разбера какво казва за Бога. Изпитвах любопитство да узная нещо повече за този Бог, Който е жив и силен и отговаря на искрените молитви. Имах желание да науча повече и затова отидох с пастора до дома му, който се намираше на около 40 километра.

Бог отне желанието ми за алкохол и изчисти ума ми. Приех Исус за Спасител и заедно със съпругата ми се кръстихме през 2008 г. Сега вече знам, че срещата ми с пастора е била наредена от Бога.

Двамата със съпругата ми започнахме да споделяме Божията любов с други хора. Служим като пионери от Глобалната мисия и споделяме Божията любов в моя роден град, където всички ме знаеха като размирник, пияница и поклонник на идолите. Те могат да видят какво Бог върши в живота ми и аз им обяснявам, че Бог може да извърши същото и с тях.

Досега Бог ни е подарил 20 души за Христос. Работя с още 30 или 40 души. Изпълнен съм с радост за това, че Бог използва мене, пияницата и идолопоклонникът, за да води други до Исус.


* Рамеш Раут е пионер от Глобалната мисия в Индия.

[Свързан урок]

Created by ULimited®