Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Силата на музиката


Кай Минг била християнка. Най-голямата й радост в живота била да ръководи църковния хор. Запознала се с Йен, пионер от Глобалната мисия, който работил в нейния град. Кай Минг била впечатлена от пеенето на Йен и затова го поканила да преподава на хористите. Йен се съгласил.

Не след дълго Кай Минг видяла, че Йен познава Библията много добре. Помолила го да преподава върху Библията и поканила своите събратя от църквата да научат нещо повече от Божието Слово. След като ръководителите разбрали, че Йен преподава библейски истини, в които те не вярват, започнали да го заплашват, а към Кай Минг отправили предупреждение повече да не го свързва с църковните членове.

Кай Минг била кръстена и отворила дома си за домашна църква. Поканила свои приятели да научат повече за Бога. Въпреки забраната на предишната й църква, Кай Минг канила и хора от бившата си църква на богослужение, за да чуят проповедите на Йен. Искала всички да разберат Божията воля и каква е причината да напусне църквата си.

Само месец след нейното кръщение дванадесет души започнали да посещават домашната църква, от които седем са от предишната й църква. Те искали да научат какво е подтикнало Кай Минг да напусне църквата и хора, които обичала толкова много.

Кай Минг посетила една жена, която лежала прикована на легло с увреден гръбнак. Молила се за нея всеки ден и само след месец възрастната жена отново проходила. Тя и нейната дъщеря и внучка започнали да посещават домашната църква, за да благодарят на Бога за изцелението.

Други започнали да идват с молба за молитва за изцеление или във връзка с лични трудности. Тогава групата се молела за тях. Когато видели отговора на молитвите си, няколко души довели и други хора.

Кай Минг изкарвала добри пари от продажбата на одеяла. Тя обаче копнеела да научи повече за Бога. Отказала се от личния си бизнес и станала пионер от Глобалната мисия. Поела работата на Йен в града, което му дало възможност да започне дейността си в друг град. През следващите три години Кай Минг довела 50-60 души в адвентната църква, включително двете си големи дъщери.

„Винаги съм вярвала в Исус – казва тя. – Но когато се срещнах с Йен, научих цялата истина от Библията. Благодаря на Бога, за това, че ме използва да водя други при Исус. Исус е най-важният в живота ми.”


* Кай Минг Фанг е пионер на Глобалната мисия в провинция Джиангсу, северно от Шанхай.

[Свързан урок]

Created by ULimited®