Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Библейският текст

Евангелизаторът от чужбина не знаел какво точно да очаква от събранията сред ромското население. Ръководителят не успял да намери подходяща зала под наем, но ромите в адвентната общност все пак преодолели пречките. Построили платформа в края на една задънена улица и поставили пейки на самата улица.

В нощта на откриването тълпите се струпали около ръчноизработената платформа. Хората изпълнили дворовете, балконите по къщите и дори покривите, за да чуят вестта за спасение в Исус. Множеството наброявало около 5000 души и не намалявало през всичките пет седмици на евангелизацията. Стотици били кръстени. Един от новите членове бил Иван.

Той бил на 21 години и решението му да приеме Христос се основавало повече на емоции отколкото на приемането на нов начин на живот, съсредоточен в Христос. Вълнението утихнало и Иван се отклонил от Христос.

Когато осъзнал, че животът му върви в погрешна посока, започнал да се моли. Нищо не се случило. Посещавал църквата от време на време, но пак нищо не се случило. Един ден извикал към Бога: „Господи, чуваш ли ме? Все още ли те е грижа за мене?”

Същата нощ сънувал, че Господ му говори: „Намери кръщелното си свидетелство в чекмеджето. Прочети библейския текст, който е написан там.”

На следващата сутрин Иван намерил кръщелното свидетелство точно там, където го видял в съня си. Забелязал библейски текст, написан от пастора. Взел Библията и потърсил Исая 43:1, 2: „Не бой се, защото Аз те изкупих. Призовах те по име; Мой си ти. Когато минаваш през водите, с тебе ще бъда, и през реките - те няма да те потопят; когато ходиш през огъня, ти няма да се изгориш и пламъкът няма да те опали.”

Иван отново прочел думите, удивен, че Бог е знаел преди няколко години, че той ще се нуждае от този текст в настоящия период от живота си. Бог го познавал, бил загрижен за него. Иван отново посветил живота си на Бога. Всеки ден отделя време за молитва и изучаване на Библията, за да не попадне отново в блатото на безразличието.


* Иван Кирилов е част от бързоразрастващата се ромска адвентна общност от 1000 души в Кюстендил, България.

[Свързан урок]

Created by ULimited®