Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Убедителната вест


Мария израснала в Полша. В юношеските си години искала да открие Бога, но не намерила това, което търсела. След време се върнала в църквата на своите родители и започнала да изпълнява нейните ритуали, надявайки се да получи духовно удовлетворение.

Когато четяла Библията, открила много текстове, които я карали да си задава въпроси. Книгата Откровение била най-голямото предизвикателство, но свещеникът не можел да отговори на въпросите й.

Мъжът на Мария искал да напусне Полша, в която нямало достатъчно телевизионни станции, които да му доставят удоволствие. Тя обаче имала желание да остане близо до внуците си в Полша. Затова започнала да търси телевизионните канали, от които евентуално съпругът й би се заинтересувал.

Докато превключвала каналите, една програма привлякла вниманието й. Говорителят проповядвал върху книгата Откровение. Тя се загледала с голям интерес и на следващия ден отново я включила, за да научи нещо повече. Чула проповеди, които били предизвикателство за старите й убеждения. Била подбудена да започне да изследва Библията, за да провери казаното от лектора. Осъзнала, че всичко, което говори, е от Библията.

Мария разбрала, че църквата от нейното детство, която обичала толкова много, не следва Библията. Останала си вкъщи в неделя, но не знаела какво да прави със себе си. Включила радиото и с изненада чула богослужение, излъчвано от адвентната църква във Варшава. Службата й харесала и тя се почувствала духовно освежена. В края на предаването говорителят съобщил, че пасторът очаква обаждания от слушатели. Мария се обадила и поговорила с пастора.

Задала много въпроси. Когато попитала защо трябва да вярва, че адвентната църква е истинската църква, получила следния отговор: „Основавай вярата си на Библията и следвай единствено нея.”

Тя продължила да гледа телевизионната програма, която открила, и осъзнала, че предаването е на адвентистите . На следващата събота Мария се убедила, че Бог я води в адвентната църква. Тя открила църквата и я разпознала като тази, която посещавала в юношеските си години. „Не съм била готова да приема съботата като тийнейджър, но след като се върнах, приех всички библейски истини, които бях чула. Обичам църквата и истините, които открих тук. Вестта наистина е скъпоценна.”


* Мария Барток споделя своята нова вяра в родната си Полша.

[Свързан урок]

Created by ULimited®