Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Вярата и прасетата

„Какво си решила да правиш?”, попитал съпругът на Миталин.

„Ще стана адвентистка”, отговорила тя колкото се може по-твърдо. Миталин знаела, че нейният съпруг, съседите и почти всички, които познавала, ще се възпротивят на нейното решение. Не можела обаче да чака повече.

Тя била учена, че адвентистите са лоши хора, които поддържат фалшиви учения. Сестра й се омъжила за адвентист. Миталин се зачудила какво точно представляват адвентистите. И когато сестра й я поканила на евангелизаторско събрание, тя се съгласила да отиде.

Чула само последната тема от поредицата, но точно тази тема я убедила, че това е истината. Опитвала се да забрави за проповедта, но не преставала да мисли за нея. Миталин не можела да чете и затова нямала възможност да докаже или да обори казаното от пастора. Все пак, усещала, че Святият Дух й говори.

Убеждението било толкова силно, че накрая се предала. Когато казала на съпруга си, че иска да стане адвентистка, той побеснял. Отглеждал прасета, а нейната работа била да ги храни. Не й позволявал да ходи на църква в събота, затова на нея й се налагало да се измъква тайно, за да посещава молитвените събрания в средата на седмицата.

Веднъж, докато разговаряла със съпруга си за своето желание да спазва съботата, Миталин видяла ярка светлина и думите: „Помни съботния ден, за да го освещаваш.” Макар, че никога не била учена да чете, разбрала значението на тези думи. „Достатъчно – казала си тя. – Ще стана адвентистка.”

Миталин имала конфликти със семейството и приятелите си. Често се молела: „Господи, покажи ми пътя.”

Случило се така, че няколко от прасетата избягали и били убити от кучета. Тези, които не избягали, започнали да измират. „Господи – помолила се тя. – Ако Ти си зад всичко това, спаси поне едно от тях.” Само едно оцеляло. Когато разбрал какво се е случило, съпругът й не само се съгласил да я пуска на църква в събота, но самият той започнал да я придружава.

Миталин и 8 от нейните 10 деца са адвентисти. Съпругът й продължава да посещава църквата заедно със семейството си. Миталин споделя вярата си в родното си село и няколко души, включително един протестантски пастор, са станали адвентисти.


* Миталин Чура споделя вярата си на остров Гуадалканал, един от Соломоновите острови в Тихия океан.

[Свързан урок]

Created by ULimited®