Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Изгубеното момче


Ду и Жо са семейство пионери от Глобалната мисия, които организират църква в град в Китай. Те продават различни неща от врата на врата, за да се срещат с хората и да се сприятеляват с тях с цел да ги запознават с Христос. Отделят специално внимание на хората със специални нужди – болни, възрастни и бедни. След това запознават новите си приятели със Спасителя.

Повечето жители на областта се покланят на идоли и затова Ду и Жо посещават храмове, за да разговарят с посетителите. Търсят хора, които изглеждат самотни или тъжни, и им предлагат своето съчувствие и приятелство. Ако те желаят, семейството се моли за техните нужди. По този начин са се сприятелили с мнозина, които слушат за Божията любов и четат литература, която ги запознава с Бога.

Веднъж, докато вървели по пътя, Ду и Жо видели юноша. Момчето изглеждало мръсно, изгубено и притеснено, затова решили да го заговорят. Двамата разбрали, че младият човек има психически проблеми и не може да им каже къде живее. Било зима, студът ги сковавал, а ръцете на момчето вече били увредени от замръзване.

Ду и Жо поканили юношата в дома си. Той се изкъпал, дали му чисти дрехи и го нахранили със съвсем простичка, но топла храна. Отново го попитали къде живее, но той не могъл да обясни.

Ду и Жо се погрижили за момчето и се свързали с полицията и с местната телевизионна станция, за да намерят семейството му. След две седмици им се обадили от полицията и им казали, че са открили близките му на около 300 километра от мястото, където Ду и Жо го били намерили.

Семейството отвело момчето до родителите му, които били изключително благодарни, за това, че изгубеният им син е при тях. Когато разбрали, че Ду и Жо са християни, те ги поканили да останат при тях, за да научат нещо повече за Бога. Ду се свързал с местния старейшина от близката адвентна църква и го помолил да посети семейството.

Ду и Жо се завърнали вкъщи и продължили работата си. След няколко месеца научили, че семейството на изгубеното момче е приело Христос за своя Господ и се е присъединило към адвентната църква.


* Ду и Жо са двама от 60-те библейски работници миряни, които помагат на един пастор да се грижи за 46 църкви с 4000 църковни членове в Китай.

[Свързан урок]

Created by ULimited®