Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Говорещите ръце


Шест деца от адвентната църква Саутпойнт във Флорида пожелаха да споделят вярата си с хората около тях. Те присъстваха на двудневна програма за обучение за деца, наречена „Гоу-фиш” и се научиха на няколко интересни начина да говорят на другите за Исус. Научиха се да разказват приказки, да водят в пеенето и да използват марионетки. Завърнаха се у дома развълнувани от наученото.

„И така – попита техният пастор с усмивка, - как ще разказвате на хората за Исус?”

На децата им хареса да работят с кукли, да ги правят да изглеждат като истински, като говорят, слушат и изразяват почуда. В края на обучението всяко дете получи своя собствена кукла. „Искаме да ги използваме, за да говорим за Бога”, каза едно от тях.

Те сами си пишат сценариите и си помагат в изработването на костюмите и декорите, като използват и помощ от родителите. „В една от сценките се разказва за две момчета, които се сбиват – обяснява Тенвър. – Приятелите им спират боя и започват да обясняват, че мирът е един от плодовете на Духа.”

„Правим сценки и с герои от Библията – намесва се Изабел, член на групата. – В един от скечовете представяме десетте прокажени, изцелени от Исус.”

Необходими са много упражнения, за да научим репликите и да координираме движенията на куклите с думите, така че да изглеждат реалистични. Децата, които са на възраст от 10 до 12 години, имат желание да работят упорито, за да могат и други да научат, че Бог ги обича и има план за живота им.

„По-лесно е да разказваш за Исус, когато приятелите ти работят заедно с тебе – твърди Тенвър. – Отначало бях малко уплашен, тъй като никога не бях правил нещо подобно. Сега, когато видя усмивките по лицата след края на програмата, знам, че трудът си заслужава.”

Споделянето на Исус с околните е важна част от дейността на екипа. „Наскоро организирахме представление, което помага на тийнейджъри, които са отпаднали от училище и са се замесили в лоши неща – добави Абигейл. – Показахме им няколко сценки и се молим животът им да тръгне по добър път.”

За децата от кукленото служение да се учат как да бъдат Божии ученици е свързано с това да се учат да говорят чрез ръцете си. Те помагат и на други деца да учат, че Исус желае да бъде най-добрият им приятел.


* Децата от кукленото служение посещават адвентната църква Саутпойнт в Джаксънвил, щата Флорида.

[Свързан урок]

Created by ULimited®