Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Силно желание за проповядване


Казвам се Кристиян и живея в Дания. Семейството ми няма истинска връзка с Христос, но когато бях дете, баба ми ме научи да се моля и да се уповавам на Бога.

Вярата ми в Бога не се харесваше на моите съученици и те често ме дразнеха и тормозеха. Когато дойде времето да се запиша в гимназия, аз не пожелах да отида в обществено училище. Родителите ми помогнаха да намеря християнско училище и аз с голямо вълнение се отправих към адвентния пансион в Западна Дания. Не знаех нищо за адвентистите, но бях сигурен, че съм попаднал на правилното място.

Харесваха ми богослуженията, пеенето и изучаването на Библията. Най-накрая имах своя среда. По време на молитвената седмица откликнах на Божия призив да предам живота изцяло на Него и помолих майка ми за разрешение да се кръстя. Тя обаче отказа. Молих се усърдно за решението си и точно навреме майка ми разреши.

След като завърших гимназията, аз се присъединих към програмата, наречена „Една година за Господ” и започнах работа в църква кафене в града. Там основах клуб за юноши, където те можеха да се хранят, да разговарят, да слушат музика или просто да си пишат домашните. Един от приятелите ми дойде и аз го поканих да дойде в събота следобед. Той ни посети и започна да задава въпроси за Бога. Бях удивен, когато хората от срещите в кафенето започнаха да използват създадената от мене молитвена стая. Изпитвах радост, че служа на Бога.

В училище бях работил с детски клуб. Пожелах да организирам нещо подобно в университета. Няколко приятели ми помогнаха. Организирахме програма и я рекламирахме по целия град. Средно по 35 деца я посещават. Създаваме им развлечения и разговаряме по сериозни въпроси, като например грубото отношение. Родителите често ни казват, че този клуб е точно това, от което децата се нуждаят. Градската управа също ни подкрепя и насочва семейства към нашия клуб.

Работя съвместно и с екипа за евангелизации в града. Имаме и няколко други интересни служения, включително християнски мотоциклетен клуб.

Все още уча, но преподавам в детска градина. Имам голямо желание да споделям Божията любов с децата. Искам да съм там, за да им помагам да взимат важни решения в живота и да им обяснявам, че Исус е отговорът на въпросите им в живота.

Бог ми показа, че иска да използва мене и всички християни за предаване на тази любов и на другите.


* Кристиян Гестеде споделя Божията любов в Ютланд, Дания.

[Свързан урок]

Created by ULimited®