Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Светлина в мрака - 1


Бутан е малка планинска страна, разположена върху южната част на Хималаите и граничеща на североизток с Индия. От много поколения тя е откъсната от външния свят. Почти всички бутанци са будисти или хиндуисти. Не са много християните в страната. Бог обаче има начини да отваря сърцата и да води търсещите до Исус.

Тепа бил монах в Бутан, но не се чувствал удовлетворен. Срещнал семейство християни, които тайно го запознали с Исус. Когато разбрали, че е станал християнин, семейството му се отказало от него и го изгонило от селото. Той напуснал Бутан и се установил в Непал, като станал един от първите бутански адвентисти.

Синът му Правийн споделял желанието на баща си да проповядва Христос на бутанците. Станал учител в училище близо до границата на Бутан с Индия, където учели много бутански ученици. Правийн се сприятелявал с тях и тайно ги учел на Библията така, че да могат да я разберат. Някои с радост приели Исус за свой Спасител.

По време на ваканциите Правийн посещавал семействата на учениците в Бутан. Някои от тях му станали близки приятели.

Един ден наблюдавал върховете на Хималаите и се чудел как да споделя Исус с бутанците. Точно в този момент при него се приближил мъж, който му казал, че е адвентист. Двамата разговаряли дълго за Библията, за Елън Уайт и Великата борба. Правийн бил вдъхновен да отпечата Великата борба и да я раздава на бутанците, които живеели на границата с Индия. Други хора помогнали за финансирането на проекта.

Книгата създала голямо раздвижване. Някои монаси и дори някои християни били обезпокоени и се почувствали заплашени. Направили така, че книгата да бъде забранена. Християнски водачи от други деноминации я отхвърлили и настояли техните църковни членове да я изгорят.

Други се заинтересували от книгата, която била предизвикала толкова големи вълнения. Успели да я намерят и започнали да я четат. Книгата била отпечатана отново.

Правийн се сприятелил с двама монаси. След няколко месеца ги запознал с Исус и им дал Великата борба и Новия завет. Монасите тайно ги прочели и си поръчали още екземпляри, за да ги пренесат през границата с Бутан.

Учениците на Правийн също вземат със себе си копия от Великата борба и ги носят у дома. Те споделят книгата със своите роднини и приятели и по този начин Божиите истини навлизат в Бутан.


* Продължава следващата седмица.

[Свързан урок]

Created by ULimited®