Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Божието търпение, Част II

Намерих си работа и се справях добре, но не бях удовлетворен. Разбирах, че Бог ми е приготвил нещо друго. Приятел ме повика и ми предложи да заема работата, за която мечтаех. Тя бе всичко, което желаех, а и заплащането бе много добро. Можех да се издигна бързо до върха на моята професия. Изглеждаше ми идеално и аз се съгласих да се явя на интервю.

Същата седмица адвентен евангелизатор дойде в града, за да изнесе поредица от теми. Съпругата му подготвяше хората, които имаха желание да станат библейски работници. Нямах намерение да посещавам семинара. Дори не знаех какво е това библейски работник, но Бог ми внуши да отида там.

През седмицата в мене бушуваше война. Имах възможността да получа съвършена работа и страхотна заплата, но Бог като че ли ме призоваваше да работя за Него. Дали да напусна настоящата си работа и да стана библейски работник? Вътрешната битка ме накара да се чувствам ужасно, докато накрая се предадох на Бога. Напуснах работата си и се записах за допълнителни курсове, за да стана библейски работник на пълно работно време.

Завърнах се в Индия и разказах на родителите си за моето решение. Знаех, че ще останат разочаровани и може би ще се ядосат, когато разберат, че съм изоставил кариерата си, за да работя за Бога. Сблъсъкът се оказа много по-страшен, отколкото бях очаквал. Баща ми се разплака и се опита да ме убеди да остана в Индия и да си намеря работа. Накрая втората ми майка го убеди да ме остави да правя каквото пожелая с живота си.

Изкарах тримесечен библейски курс и се завърнах в Австралия, за да започна работа като библейски работник в Гейтуей, като основната ми дейност бе сред студенти и млади професионалисти в Мелбърн. Срещахме се с млади хора в кампусите и се сприятелявахме с тях. След това ги канехме в групите за изучаване на Библията и за богослужение. Повечето от тях не знаят нищо за Бога. Те се сприятеляват, хранят се, изучават Божието слово заедно, молят се и славят Бога. За една година около 90 души дойдоха поне веднъж, а 12-15 от тях започнаха да посещават редовно. Част от тях вземат редовни библейски уроци.

Голям брой чуждестранни студенти нямат никаква представа за Бога. Други са посещавали някаква църква, но нямат лична връзка с Исус. Прекрояваме библейските уроци според това, от което се нуждаят.


* Ако желаете да научите нещо повече за проектите на Глобалната мисия, които докосват живота на много хора, можете да посетите следния уебсайт: www.global-mission.org.

[Свързан урок]

Created by ULimited®