Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Дом на надежда


Еда наблюдавала лагера на масаите силно обезпокоена. Целият клан бил дошъл да помогне на майка й за сватбеното празненство. Еда обаче не искала да се омъжва. Имала желание да продължи да учи. Тя е умно момиче, завършило няколко класа в началното училище на десетина километра от дома си. Веднъж на път за училище била нападната и изнасилена. Дори след като разбрала, че е бременна, продължила да ходи на училище, след което прекъснала, за да роди.

Еда искала да се върне на училище, но нейният баща й намерил мъж, който да се ожени за нея и да приеме бебето й. Той имал вече няколко съпруги. Сватбената церемония трябвало да се състои на следващия ден. Единствената надежда на Еда била да избяга в училището, за което била чула – адвентния център за образование и възстановяване близо до Найроби, Кения – самоиздържащо се училище, ръководено от адвентисти миряни.

Докато жените били далеч, за да купуват провизии за сватбата, Еда увила четиримесечния си син в одеяло и тръгнала да търси училището. Извървяла повече от 40 километра през изпълнената с храсти местност.

Еда и бебето пристигнали с изгаряния от слънцето и обезводнени от дългия път. Стопанката ги нахранила и изслушала историята на Еда. Съгласила се да я приеме, но там нямало възможности за гледане на бебето. Наблизо обаче имало сиропиталище.

Семейството разбрало къде се намира Еда. Баща й се ядосвал заради нейното бягство, но в същото време изпитвал гордост, че тя е първа в класа. Скоро Еда ще завърши гимназията. „Искам да уча – казва тя. – Искам да се боря за правата на другите момиче да учат и да имат по-добро бъдеще.”

Семейството на Еда, подобно на много други семейства от племето масаи, осъзнава, че образованието е по-добра инвестиция от ранната женитба.

Адвентният център за образование и възстановяване трябва да намери спонсори за повече от 100 момичета масаи, чиито семейства не могат да платят за тяхното образование. Докато учат, те се научават да обичат Исус.

Дейността в центъра е променила живота на десетки момчета и момичета от племето масаи през последните няколко години. Пионери на Глобалната мисия отиват в района, за да проповядват на масаите Божията вест на любов.


* Адвентния център за образование и възстановяване близо до Найроби, Кения, е самоиздържащо се училище, ръководено от адвентисти миряни.

[Свързан урок]

Created by ULimited®