Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Упоритият професор Джони Ернесто

Джони Ернесто живее в Ангола. В момента учи, за да стане учител. Ходи в държавен университет, където занятията се провеждат от понеделник до събота. Джони и други студенти адвентисти не ходят на часовете в събота. Когато изпитите им са насрочени за събота, те искат разрешение да се явят в друг ден. Тъй като има много студенти адвентисти в Ангола, повечето преподаватели им дават известни привилегии за съботата.

Учителят на Джони преподавал на двама адвентисти, но отказал да пренасрочи изпита им. „Който пропуска занятията, ще получи нула на изпита – заплашил учителят. Когато Джони и приятелят му го помолили да промени решението си, учителят заявил: „Другите студенти вземат тестовете си в събота и аз очаквам от вас да правите същото. Бог би желал да имате добро образование. Отсъствайте от църква и се явете на теста.”

Джони и приятелят му мълчаливо си тръгнали от кабинета. Момчетата все пак решили да не се отказват. Решили още повече да се молят за изпита и за учителя. Джони се прибрал у дома, за да учи. На следващия ден един студентски ръководител го намерил и му казал: „Търся те цял час! Професорът по математика иска да говори с вас в канцеларията – веднага!” Джони намерил своя приятел адвентист и двамата заедно се затичали натам. Почукали внимателно на вратата и влезли, когато чули поканата. Видели, че преподавателят крачи напред-назад.

Той се върнал на бюрото си и поканил младежите да седнат. „Снощи не можах да заспя. И то заради вас. Мислех си за вас и за вашата събота. Осъзнах, че вярата ви в Бога е истинска и силна. Не искам да си имам проблеми с Бога, затова ще ви оставя да се явите на изпит в петък.”

Джони и приятелят му се усмихнали и му благодарили. Обещали да дойдат на уреченото време в петък. След като си взели изпита, отново благодарили на преподавателя за това, че им позволили да се явят по-рано. В събота, когато техните състуденти били на изпит, Джони и приятелят му разказали на църквата какво Бог е направил за тях, като смекчил сърцето на един упорит учител.


* Джони Ернесто живее в Луанда, Ангола.

[Свързан урок]

Created by ULimited®