Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Решена да служи Енкчимег Енбаатар

Семейството на Еги не било религиозно, но когато една съученичка я поканила на църква, тя се съгласила. Знаела, че родителите я нямат нищо против, тъй като майка й някога й казала, че вярата в Бога е нещо добро.

Църквата на приятелката й се състояла от 20-30 души, които се събирали в събота. Повечето били млади хора и на Еги й харесало живото богослужение, провеждано от тези младежи. Тя поканила и по-малката си сестра и след време двете момичета се кръстили.

Еги завършила гимназия и започнала да прави планове да кандидатства за учителка. По-голямата й сестра обаче била вече студентка и родителите й не можели да си позволят да подпомагат две студентки едновременно. Разочарована, Еги си намерила работа като сервитьорка с намерение да спести пари за образование.

Не след дълго помогнала за създаване на малка група за изучаване на Библията в дома на едно семейство. Хората в църквата видели, че има дарбата да ръководи и й помогнали да получи стипендия, за да се запише в университета. С радостно сърце Еги се преместила в столицата на Монголия.

Там открила живо църковно семейство, където могла да израсне духовно. Преподава на децата в църквата и се надява, че когато в Монголия бъде открито адвентно начално училище, ще може да преподава там. Сега насърчава други младежи да бъдат верни на Бога и на ученията, които ценят.

В общежитието, където живее, Еги споделя вярата си със своите състуденти. „Приятелите ми искат да знаят в какво вярвам – казва тя. – Давам им книги за моята вяра и уроци за съботното училище. Каня ги на църква и споделям с тях радостта си в Исус.”

Еги се моли за по-малката си сестра, която работи като мисионер доброволец, докато чака реда си да се запише в университета. „Бог ни води и ние се радваме, че работим за Него и водим други до Исус”, казва Еги.


* Енкчимег Енбаатар работи за Монголската мисия.

[Свързан урок]

Created by ULimited®