Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Откраднатата крава Жак Термил

Розлин живее в село в Североизточно Хаити. Смятала се за богата, тъй като притежава три крави. Била благодарна на Бога и решила да му посвети една от кравите си. Тя щяла да ражда и Розлин решила да даде теленцето на Господа.

Една сутрин след молитвата Розлин тръгнала да се погрижи за кравите. Липсвала точно тази, която била посветена. Тръгнала да я търси по пътеката и да я вика, но не чула нищо. Осъзнала, че кравата не е отишла да пасе свежа трева, а е открадната.

Розлин поела към града, за да се оплаче за кражбата в канцеларията на кмета. По пътя се спряла в дома на своя пастор и го известила, че кравата е открадната. „Не се страхувам – казала тя на пастора, - защото знам, че заедно с теленцето е посветена на Бога. Няма да им се случи нищо, което да не е по Божията воля. Моля се крадецът да я върне, защото кравата принадлежи на Бога.

Пасторът се усмихнал на вярата на Розлин и обещал да се моли за кравата и теленцето. Розлин продължила по пътя си към кмета, за да подаде жалба и да помоли този, който я е взел, да я върне. Въобще не се съмнявала, че кравата ще се върне у дома, преди още теленцето да се роди.

На следващата сутрин Розлин отново посетила дома на пастора. „Божията крава се завърна”, възкликнала тя развълнувано.

„Какво се случи?”, попитал пасторът с любопитство.

„Самият крадец доведе кравата. Каза ми, че всеки път, когато погледнел към нея, изпитвал някакво безпокойство. Усетил, че нещо не е наред, но знаел какво точно. Накрая не могъл повече да издържа и тръгнал да ми я връща! Дори се извини, че я е взел.” След това Розлин се затичала към града да съобщи на кмета, че Бог е върнал кравата у дома.

След два месеца се роди теленцето и Розлин го даде на Бога. Тя се грижеше за него, докато стана достатъчно голямо, за да го отбие, след което го продаде и даде парите като дарение.


* Жак Термил е пастор в Северозападно Хаити.

[Свързан урок]

Created by ULimited®