Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Надежда и бъдеще Александър Гринев

Аз бях типичен съветски младеж – амбициозен и скептичен. След като Съветският съюз се разпадна, започнах собствен бизнес.

Веднъж съпругата ми Наташа се запозна с жена, която я покани на евангелизаторски събрания, провеждани от адвентистите. Бях слушал за адвентистите и знаех, че са искрени хора. Когато Наташа се върна у дома след първото събрание развълнувана от това, което бе чула, аз се съгласих да я придружа.

Докато слушах говорителя, младежкият ми скептицизъм се разтопи и ние приехме истините, които се проповядваха. Посветихме се на Бога и Той ме избави от лоши навици. Бяхме толкова щастливи.

След падането на комунизма в Русия, мафията излезе на преден план и започна да заплашва дребните собственици на фирми, включително и мен. Осъзнах, че трябва да напуснем Русия, но къде да отидем? В отговор на нашите молитви приятел пастор ме покани в Нова Зеландия. Знаех много за тази малка островна държава от годините, когато бях в армията. Продадохме всичко и се преместихме в Нова Зеландия.

Намерихме адвентна църква в Крайстчърч, където ни приеха радушно в църковното семейство. Чухме за други руснаци в Крайстчърч и започнахме да ги каним на църква. Нашата рускоговореща група се събира в английска църква. Продължаваме да растем, тъй като каним и други руски имигранти да се покланят на Бога заедно с нас. Споделяме вярата си с хората, с които се срещаме и се сприятеляваме с новодошлите в страната.

Провеждаме събрания в малки групи, женски срещи и часове за изучаване на Библията. Сега имаме голяма и все по-нарастваща общност и руски пастор на непълно работно време, който ни помага да укрепваме тази църква. Открихме, че около 4000 руснаци и други славяни живеят в нашия район в Нова Зеландия.

Нашата църква майка ни подкрепя и членовете й с радост наблюдават как църквата ни се разраства. Всички сме толкова развълнувани от възможността да стигнем до хората, които имат нужда от Христос като личен приятел и Спасител. Някои от нашите приятели се кръстиха и ние търсим и други, които желаят да опознаят Христос.

Удивен съм как Бог ни е водил. Щастливи сме да живеем според Неговата воля и да работим за Него в нашата нова родина.


* Александър Гринев споделя вярата си в Крайстчърч, Нова Зеландия.

[Свързан урок]

Created by ULimited®