Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Една година за Бога

Човек не гледа на Дания като на мисионско поле, но след като има само 2500 адвентисти в цялата страна, има да се върши доста работа в това постмодерно секуларно общество. За да помогнат за завършване на делото, младежи прекарват доброволно по една година в различни служения по програмата „Една година за Бога”, спонсорирана от Датския съюз и Адвентната доброволческа организация.

Сред тях са Бярне Расмусен и Ким Ларсен, двама младежи на двайсетина години. Бярне, син на пастор, пожелал да покаже, че наистина гледа сериозно на вярата си. Изкарал кратък курс по евангелизъм за миряни и решил да стане библейски работник в Датския съюз. Тъй като по финансови причини не могли да го назначат на пълен работен ден, той пожелал да служи доброволно. „Възможно ли е да се наричам християнин и да не водя хората при Исус”, се питал Бярне.

Ким имал здравословен проблем и си взел дълга почивка. Бог го завел до програмата „Една година за Бога”. „Получи се точно навреме”, твърди той.

Двамата младежи работят заедно, за да намират хора, които търсят нещо по-сериозно в живота си. Датският закон им забранява да продават книги от врата на врата, затова Ким и Бярне раздават брошури и предлагат безплатни библии и библейски уроци. След това се срещат с интересуващите се. След четири месеца преподавали библейски уроци на седем души, което е добър резултат за Дания.

Датчаните обичат да четат. Двамата младежи понякога раздават безплатни книги на минувачите. Те проведоха и открита църковна служба, за да отпразнуват 125-та годишнина на една от най-старите адвентни църкви в Дания. Много хора я посетиха.

„В Дания е трудно да намериш хора, които се интересуват от Бога – казва Ким. – Всички си живеят удобно сред изобилието от материални блага. Ние намерихме хора, които жадуват да опознаят Бога.”

Един човек започнал да чете Библията, за да намери спокойствие в живота си. Макар че все още не е практикуващ християнин, той е открил Словото на Бога и Неговата любов. Друга жена, която изучава библейските уроци, била израснала в държавната църква. Тя заявява, че Бог никога не е бил част от живота й до момента, когато започнала да преживява трудности. Сега се обръща към Христос, за да получи отговори.

„Едногодишната работа за Бога укрепи личната ми връзка с Бога. Толкова съм благодарен да бъда част от този план”, казва Ким.

[Свързан урок]

Created by ULimited®