Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Шумният съсед
Боби Уоу

Раджу чувал пеене от къщата на съседа и усилвал музиката до краен предел. Понякога крещял обидни думи към малката група адвентисти, провеждаща богослужение си в съседната къща.

Другите съседи не желаели да се карат с Раджу. Те оставили адвентистите да се оправят с буйния си съсед. Вярващите посетили Раджу и му предложили да се молят за него и за семейството му. Тяхната доброта само го раздразнила. Преднамерено избрал времето им за поклонение, за да къпе идолите си и да им се моли.

Първото дете на Раджу умряло малко след раждането, но той отказал да допусне вярващите да се молят с него. Когато и второто му дете умряло след раждането, Раджу започнал да се кланя на идолите си с още по-голямо усърдие. След смъртта и на третото дете, Раджу се почувствал отчаян. Престанал да се моли на идолите и ги прибрал в къщата.

Когато съпругата му отново забременяла, Раджу се уплашил, че може да загуби и нея, и детето. Отново адвентистите му предложили да се молят за нея и за нероденото дете, но Раджу отказал.

Детето се родило здраво, но скоро се разболяло от жълтеница. Лекарите му казали, че единствено кръвопреливане би го спасило. Раджу се почувствал безсилен и отчаян.

Адвентистите научили за болестта на бебето и посетили семейството в болницата. Раджу бил съсипан от тежкото състояние на сина си. В отчаянието си позволил на своите съседи адвентисти да се молят за съпругата и сина му. Групата се събрала около леглото и искрено се застъпила в молитва за майката и детето.

Когато детето укрепнало, Раджу и съпругата му се зарадвали. Осъзнали, че синът им е жив, тъй като Бог на адвентистите показал милост към него. Двамата със съпругата си започнали да посещават църквата в съседната къща и след време отдали сърцата си на Господа. Хвърлили идолите си в реката и пожелали да се кръстят.

Сега вместо да вдига врява с шумна музика по време на богослуженията, Раджу пее хваления на Бога. Споделя Божията любов с останалите и помага на малката група да расте.


* Боби Уой е касиер на Южното подразделение на Съюза в Западна Индия.

[Свързан урок]

Created by ULimited®