Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Някои наблюдава Дейвид Жанг

Израснах в Китай, където религията не бе част от живота ни, освен в дните, когато почитахме нашите предци. Преселих се в Нова Зеландия, когато бях на 12 години и там започнах да уча английски. Също така научих малко за Бога по време на ежеседмичните библейски уроци, които се преподаваха в новозеландските училища.

Харесвах библейските истории и рисуването на картини с библейски герои. Учителите не ни казваха да вярваме в Бога. Само ни разказваха библейски истории и ни оставяха сами да си правим заключенията. За мене това религиозно обучение бе просто някакъв сбор от интересни истории.

Когато се записах в гимназията, попитах някои мои приятели какво мислят за Бога. Някои бяха доста религиозни и редовно ходеха на църква. Задавах им различни въпроси, докато се разхождахме, и по този начин научих малко повече за Бога.

Малко по малко осъзнах, че религията е нещо повече от това да вярваш в Бога, за да отидеш на небето, както някои твърдяха. Един приятел ми каза, че Бог има план за всички нас и това ме накара да се замисля. Ако Бог наистина има план за мен, какво очаква да направя? Дали този Бог, за който говореше моя приятел, е същият като този, които е създал света? Или сътворението е само някакъв инцидент?

Моите адвентни приятели като че ли знаеха най-много за това, в което вярваха. Те живееха според вярата си. И така, когато един от моите приятели ме покани на църква, аз отидох. Никога преди не бях влизал в християнска църква. Започнах да наблюдавам какво правят хората. Покани ме отново и аз пак отидох. След време ме поканиха на младежки лагер. Там научих толкова много какво означава човек да е християнин. Научих се как да изучавам Библията и да изразявам вярата си в Исус.

Когато казах на родителите си, че съм станал християнин, те само кимнаха с глава. Не знаеха много за християнството и аз им обясних какво уча. Слушаха и понякога задаваха въпроси за това, в което вярвам.

Приятелите ми ме доведоха до Христос чрез своята вяра и начин на живот, чрез думите и поведението си. Уча се да живея вярата си като тях, уповавайки се на Христос да ме направи ново създание. Понякога е трудно, но Бог е търпелив и ме учи, а аз се уча с желание. Апелирам към всички да не забравят, че хората ги наблюдават.


* Дейвид Жанг живее за Христос в Нова Зеландия.

[Свързан урок]

Created by ULimited®