Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Божият съвършен план Чинамо Машири

Живея в Замбия в Югозападна Африка. Родителите ми починаха, когато бях малък, и моите вуйчо и вуйна ме взеха при себе си. Изпратиха ме да уча в пансион. Там се запознах с ученици адвентисти, които споделяха вярата си с мене. Говореха ми за Бога на Библията и аз реших да ходя на църква с тях.

Когато се върнах у дома за ваканцията, разказах на вуйчо ми и жена му какво съм научил. Те се ядосаха и ме заплашиха, че ще ме изгонят, затова се наложи да не говоря за вярата си. Не ме пускаха да ходя в адвентната църква.

Върнах се на училище и моите приятели адвентисти продължиха да ме учат. Не след дълго пожелах да бъда кръстен. Когато се завърнах у дома и обясних на семейството ми в какво вярвам, те ми позволиха да посещавам адвентната църква. Когато обаче отново отидох на училище, открих, че вуйчо ми е престанал да плаща училищните такси. Не знаех какво друго да правя освен да се моля.

В края на всяко тримесечие очаквах да ме отпишат от училище, но чиновникът не забелязваше баланса на моята сметка и ми позволяваше да се запиша. С Божията благодат и с помощта на приятели от църквата, успях да завърша.

Исках да стана пастор, но не знаех какво да направя. Намерих си работа и започнах да спестявам пари за университета. Работих цяла година, но не успях да събера пари за образование.

Тогава научих, че са открили адвентен университет в Замбия и веднага се записах във факултета по теология. Тъй като учебното заведение беше съвсем ново, имаше да се върши много довършителна работа. С радост приех да работя по шест часа на ден, за да си плащам таксите.

Не можех да си позволя да живея в общежитието, затова заедно с други студенти си намерихме място, където да се подслоним – пилчарник, който превърнахме в стая. Готвехме си ориз и зеленчуци на огън и се справяхме с живота, докато учихме за проповедници.

Бог ми помагаше и аз успях да завърша образованието си. Благодаря му за това, че ми даде изходен път, когато не виждах никакъв изход. Разбирам, че Бог се е грижил за мене и знам, че ще продължи да ме води.


* Чинамо Машири служи на Бога в Южна Замбия.

[Свързан урок]

Created by ULimited®