Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Втора възможност

Нейсанс живее в малка паянтова къщичка в Хаити. Подобно на мнозина в нейната родина тя не може да чете и да пише. Изкарва мизерни средства, като продава варени яйца и банани на улицата.

Преди пет години нейният син тийнейджър отдал сърцето си на Бога и се присъединил към адвентната църква. Поканил майка си на църква и дори й преподавал библейски уроци, но тя се противяла на усилията му и отказвала да предаде живота си на Бога. Синът й започнал да се моли за нея.

Нейсанс перяла дрехи, когато земетресението разлюляло южната част на Хаити през януари 2010 г. Тя захвърлила дрехите и се втурнала навън секунди преди мига, когато съседната сграда се наклонила и сгромолясала върху нейната къщичка. Наблюдавала с ужас как къщата от отсрещната страна се разрушила и премазала малко дете. Тогава извикала: „Исусе, ще ме оставиш ли да умра?”

Нейсанс нямала нищо освен дрехите на гърба си. Изтичала към единственото сигурно място, за което знаела – църквата на нейния син. Дякон я поканил в двора и й показал къде може да остане. Никой не се осмелявал да влезе в сградата, тъй като се страхували от ново земетресение.

Църковните членове дали на Нейсанс малко храна и постелка, на която да легне. Още много хора дошли в църквата и скоро целият двор се изпълнил.

След три дни евангелизаторското събрание, което било прекъснато от земетресението, било възобновено извън църквата. Една жена изнасяла въздействащи, но семпли теми и Нейсанс слушала с отворено сърце. Най-накрая разбрала онова, което синът й се опитвал да обясни – Бог я обича и желае тя да стане Негово дете. Тя откликнала и била кръстена заедно с още 240 души.

Нейсанс се присъединила към група жени, които се молели за хората, изпаднали в големи трудности. „Не мога да чета и да пиша, но мога да се моля”, казвала тях. Нейният син й помага да учи библейски текстове, като ги повтаря. „Най-накрая Божието слово пуска корен в сърцето и в живота ми. Славословя го за това, че ме запази, за да мога да Му отдам сърцето си.”

Нашите мисионски дарения помагат на евангелизаторската работа в Хаити и по света. Колектата от тринадесетата събота през миналия декември ще помогне за възстановяването на църквите и училищата, които бяха повредени или унищожени в най-голямото бедствие в историята на Хаити.


* Нейсанс Сен Лийн живее в Порт-о-Пренс, Хаити.

[Свързан урок]

Created by ULimited®