Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Семейна работа

Бащата поздравил дъщеря си Тамара, когато влязла в дома му. По време на посещението си тя забелязала покана за коледна програма в друга църква в техния град. Била любопитна и помолила баща си да я придружи на концерта.

Бащата бил старейшина в Молоканска църква – евангелска, основана на Библията църква в родната им страна Азербайджан. Полина, сестра на Тамара, също пожелала да посети концерта. Тя разбирала, че нещо липсва във вярата на тяхното семейство и месеци наред се молела да научи повече за библейската истина.

Евангелизаторските събрания били открити с концерт и Тамара, Полина и баща им решили да ги посетят. Тамара се зачудила кой спонсорира събранията, но разпоредителите били доста заети и тя не успяла да попита.

Когато разбрала, че събранията се спонсорират от адвентисти, пожелала да разбере какво означава името „адвентисти” и в какво вярват. Всяка вечер сравнявала казаното от проповедника с това, което пишело в собствената й Библия. Осъзнала, че тези адвентисти проповядват истината.

Когато говорителят поканил хората за по-задълбочено изучаване на Библията, цялото семейство се записало. Тамара се обадила на сестрите си, които живеели в Сибир, и им разказала какво учи. Сестрите в Сибир се обезпокоили от тази нова религия, с която семейството им се се запознало.

Семейството посещавало църквата събота сутринта, но тъй като бащата бил старейшина в тяхната църква, те се колебаели дали да бъдат кръстени. По същото време Тамара посетила близките си в Сибир. Нейният брат и сестрите й я затрупали с въпроси за тази странна нова религия. Юри, единственият брат, бил следовател при военните и когато чул нейните отговори, се убедил, че адвентната църква е основана на Библията.

След време семейството от Азербайджан се преместило в Сибир, за да е по-близо до останалите членове на семейството. Двете сестри били кръстени заедно. След няколко месеца бащата и Юри също били кръстени. Сега те се молят и работят за довеждането на съпругите си и децата при Бога.

В Красноярск, където семейството живее понастоящем, има няколко домашни групи и само една малка църква. Част от дарението за последната тринадесета събота е предназначено за строеж на по-голяма църква в града, която ще помогне много повече хора да бъдат привлечени към Христос.


* Семейство Калужникови на снимката.

[Свързан урок]

Created by ULimited®