Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Проповедта, която промени едно семейство


Десетгодишната Мария живее в Кито, Еквадор. Когато била на седем години, майка й започнала да посещава адвентната църква и да взема Мария и брат й със себе си. Мария просто се влюбила в църквата.

В Южна Америка децата адвентисти са насърчавани да проповядват и веднъж една жена помолила Мария да изнесе проповед в църквата. Мария била видяла други деца да проповядват и затова се съгласила.

Работила упорито, за да запомни кратката проповед, която жената й дала. Упражнявала се пред огледалото, а после я разказвала на майка си. В съботната сутрин била изнервена, но се чувствала подготвена.

Преди богослужението Мария и майка й помолили Бог да използва словото, за да доведе хора до Исус. Детето въобще не подозирало, че Бог е приготвил нещо специално за нея.

Бащата на Мария, който не бил християнин и не желаел да ходи на църква, понякога обвинявал съпругата си, че ходи на църковни събрания, а в действителност се среща с някой друг. Точно тази събота решил да провери дали жена му наистина е в църквата. Влязъл вътре, когато Мария се изправила да проповядва.

Мария се сепнала, когато видяла баща си да влиза. Помолила се наум Бог да му говори чрез нейните думи. Започнала да говори и усетила, че Бог я ръководи.

В края на проповедта Мария поканила всички, които желаят да последват Исус, да излязат пред амвона. Тридесет души се изправили, включително и нейният баща. Със сълзи на очи той й прошепнал: „Благодаря ти. Моли се Бог да промени сърцето и ума ми.”

Докато се молила за излезлите отпред, Мария имала предвид най-вече своя баща. След богослужението семейството се събрало у дома и прекарало една чудесна събота.

Мария видяла как баща й се променя. Той се отказал от цигарите и алкохола и понякога ходел на църква със семейството си. Харесвал обаче футбола и не му се искало да пропусне да порита топката, вместо да отиде на църква. Веднъж наранил крака си и нямало как да играе. Казал на Мария: „Предполагам, че болките в крака са Божият начин да ми каже да отида на църква.”

Бащата започнал да ходи на църква всяка събота. След няколко месеца пожелал да се кръсти. Майка й също не била кръстена и затова двамата родители на Мария били кръстени заедно. Следващата седмица били кръстени Мария и брат й.

Толкова се радвам, че Бог ме използва, за да събере семейството ми за съвместно поклонение – казва Мария. – Всички трябва да правим това, което Бог иска от нас, за да споделяме Неговата любов с хората. Никога не знаем кой може да дойде при Исус поради нещо, което казваме или извършваме.”

[Свързан урок]

Created by ULimited®