Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Да следваш светлината
Мохамед

Живея в област в Нигерия, където повечето хора следват нехристиянска религия. Учех в религиозно училище, в което учителите преподаваха предимно езика и ученията на нашата религия. След като завърших, проявих желание да получа по-практично образование в държавно училище. Баща ми се съгласи неохотно. Когато обаче поисках да се запиша в гимназията, той отказа с думите, че е твърде светска. Намерих си работа и тайно започнах да спестявам пари, за да продължа образованието си.

Веднъж, докато слушах радио, попаднах на английска радиостанция, наречена Световно адвентно радио. Програмите ми харесаха и аз започнах да слушам редовно. След време осъзнах, че Исус е повече от пророк и че е Той е пътят на спасението Обадих се в радиостанцията и попитах как мога да науча нещо повече за Исус. Исках да стана християнин.

Хората от радиото бяха предпазливи. Те обаче разбраха, че съм искрен и ми дадоха името на човек, с когото да изучавам Библията. Имах много въпроси и ние четяхме по цели часове. Осъзнах, че спасението не се придобива чрез дела, а е дар от Бога чрез Христос. Приех Исусовата жертва за мен и пожелах да бъда кръстен.

Когато казах на баща ми, че съм станал християнин, той се разгневи и заяви, че ако ме види отново, ще ме убие. С голяма мъка напуснах дома на баща ми и отидох да живея при човека, който бе станал мой духовен баща.

Записах се в гимназията, но когато учителите научиха, че съм християнин, започнаха да създават всякакви трудности. Трябваше да се преместя в друго училище в християнската част на града.

Искам да завърша училище и да разкажа на семейството ми, че Исус е нещо повече от пророк. Той е Бог и желае да бъде наш спасител. Знам, че това е опасно, но Исус е умрял за мен. Мога ли да направя нещо по-малко? Толкова много хора в родината ми имат нужда от истината, която аз открих. Кой по-добре от мен, може да им я разкаже, след като съм живял сред тях и познавам начина им на мислене? Ако отида при тях като християнин, а не като човек, изоставил предишната си религия, бих бил в по-голяма безопасност. Благодарен съм, че моите братя и сестри ми помогнаха да намеря истината чрез Световното адвентно радио и християнското образование. Надявам се скоро да заработя като пионер от Глобалната мисия.


* Мохамед се подготвя за пионер на Глобалната мисия в родината си Нигерия.

[Свързан урок]

Created by ULimited®