Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Кръг на любовта


Георги Кертиков бил невярващ и живеел в България. Веднъж го повикали да поправи някакъв електроуред в дома на една жена. Тя го поканила на църква и той приел, но го направил само защото не искал да я загуби като клиент.

В съботното училище разисквали звяра от Откровение 13 гл. Георги се интересувал от китайска митология и бойни спортове, затова тази глава от Библията със змейове и зверове наистина му харесала. Решил, че всяка църква, в която се говори за битки, кръв и дракони, е нещо много интересно. Продължил да посещава и две години по-късно се кръстил.

Георги се оженил и бил призован да служи като пионер на Глобалната мисия в малък град в България. В градчето се оформили три малки групи за изучаване на Библията. Българската група имала пет членове, в турската група имало хора, които проявяват интерес, но не и постоянни посетители, а в ромската идвали 7-8 души. Георги работил с трите групи в продължение на 18 месеца, след което няколко роми се кръстили.

Помолили Георги да се премести в Чирпан – град в Южна България, където има голяма ромска общност. Тамошната група нямала лидер от няколко месеца и някои от членовете вече започнали да се разотиват.

Георги започнал да ги посещава и да ги насърчава да посещават отпадналите. Макар че не е от ромски произход, Георги научил, че ромите имат силни родови връзки и са здраво свързани със семейството и рода си. Посещаването на църковните членове и обучаването им как да правят посещения било приоритет за него.

Той използвал уменията си на дърводелец и електротехник, за да се сприятелява с хората. Направил устройство, което да помогне на парализиран мъж да си движи краката. Поправил и врата, която била пробита от конско копито. Когато работил, споделял вярата си.

Георги се концентрирал върху социалните събития, чрез които да построи връзки между вярващите и техните роднини и приятели, които все още не са посещавали църквата. Направил планове за пикници, спортни събития и дори компютърни уроци, за да свързва хората, да заздравява приятелства и да запознава хората с Исус. За да ги обучи на компютърни умения, първо трябва да ги научи да пишат на клавиатурата. Дал им е задача да съставят песнарка с турски религиозни песни, които да пеят в църквата.

Георги обича своята работа. Харесва му да дружи с хората и да споделя любовта си към Исус. Понастоящем подготвя 30 души за кръщение и се сприятелява с хора от общността, за да може да ги запознае с Исус.


* Георги Керкитов споделя вярата си в Чирпан, България.

[Свързан урок]

Created by ULimited®