Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Силата на влиянието


Самара е на 9 години и живее в Северна Бразилия. Още от най-ранна възраст родителите й я учили на обича и да почита Бога. Когато видяла продавача на сладолед да минава през квартала с цигара в уста, за нея било съвсем естествено да му каже, че пушенето е вредно за здравето и това наскърбява Исус.

Човекът хвърлил цигарата и поискал да поговори с майката на Самара.

„Дъщеря ви е умно дете – казал той. – Каза ми, че цигарите са вредни и аз смятам никога повече да не пуша.”

Всеки път, когато минавал покрай къщата на Самара, той питал: „Къде е малката ми учителка?” Самара го нарекла Тио, което означава чичо. Бащата на Самара поговорил с човека за Исус и го поканил на църква. Тио се съгласил, но живеел далеч от църквата на семейството, затова бащата го насочил към адвентната църква, която е най-близо до дома му. Тио отишъл в тази църква и след време предал сърцето си на Исус.

След известно време, в един съботен следобед Самара видял момче в юношеска възраст да седи на верандата в съседната къща. Това бил новият им съсед Едуардо. Заговорила го и го попитала дали вярва в Бога. Едуардо казал, че някога ходел на църква, но семейството му вече не проявявало интерес.

Самара го поканила да посети вечерната програма в неделя вечер. Едуардо се съгласил и дори взел със себе си малкия си брат. Самара ги попитала дали искат да изучават Библията. Братята се съгласили и Самара и баща й започнали библейски часове с тях.

Когато завършил библейските уроци, Едуардо приел Исус за свой личен спасител и пожелал да се кръсти. Самара все още не била кръстена. Попитала родителите си дали не може да се кръсти заедно с Едуардо. Родителите и пасторът се съгласили и така двамата били кръстени заедно.

Семейството на Едуардо се преместило надалеч, но той продължил да поддържа връзка със семейството на Самара и им разказвал как споделя Божията любов с други хора и преподава библейски уроци в новия си град.

Самара обича да споделя Божията любов с околните и отдава заслуженото на своите родители за това, че са добър пример и са й помогнали да направи благовестването нещо така естествено в нейния живот. Наскоро тя изнесе проповед по случай детската събота и 15 души предадоха живота си на Исус.

Самара знае, че възрастта няма значение, когато стане въпрос да се разкаже нещо за Исус. Бог може да използва всеки, който желае.


* Самара живее в Северна Бразилия.

[Свързан урок]

Created by ULimited®