Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Усърден дарител


Док Джа наблюдавала как християните влизат в църквата срещу дома й в югозападната част на Южна Корея. Децата били възпитани и тя си пожелала дъщерите й да имат точно такива приятели.

Веднъж една жена почукала на вратата и се представила като съпруга на пастора на църквата от другата страна на улицата. Предложила списанието „Знамения на времето”. Пасторската съпруга започнала често да я посещава и носела зеленчуци и хляб. Поканила Док Джа да посети здравна лекция и тя се съгласила, защото имала желание да научи нещо повече за здравословния начин на живот. Започнала да посещава църковните служби и след време приела Исус за свой Спасител и се присъединила към Църквата на адвентистите от седмия ден.

Божията любов се проявявала в живота й и Док Джа споделяла тази любов с околните. Съпругът и децата й заемали първо място в нейните молитви.

Нейният съпруг й позволил да се покланя на Бога и да учи децата си, но самият той не проявявал никакъв интерес към религията. Док Джа се молила Бог да извърши чудо в сърцето му. Молитвите й били придружавани от любезни думи и дела.

Десет години се молила и споделяла Божията любов с хората. Довела мнозина до Христос. Учела децата си да вършат същото. Сърцето й все още скърбяло за съпруга й, който заявявал, че ще започне да ходи на църква след като се пенсионира. Веднъж, на един новогодишен празник всички в семейството споделяли желанията си за новата година. Една от дъщерите споделила своето желание. Тя си пожелала цялото семейство да се съедини в Христос. Когато чул тези думи съпругът на Док Джа възкликнал: „Ще се опитам.”

Той спазил обещанието си и започнал да ходи на църквата с цялото семейство. Една събота се изправил в църквата и заявил пред всички: „Аз съм тук, защото видях Бога чрез моята съпруга, която се моли усърдно за мен през всички тези години.” След време предал живота си на Христос и се кръстил. Днес съпругът на Док Джа кани своите колеги на специални събрания в църквата.

Док Джа продължава да води хора при Христос. Дъщерите й са приели нейния евангелизаторски дух и планират да служат една година в църковната мисионерска програма във Филипините.

„Евангелизирането е раздаване – казва Док Джа. – Нашата църква има голям брой добри програми, които ни помагат да споделяме Божията любов с хората. Нашите мисионски дарения ни помагат да осъществяваме тези програми и когато някой предаде живота си на Христос, аз го каня да сподели получените благословения с другите. По този начин мнозина могат да познаят моя чуден Спасител.”


* Док Джа живее в Югозападна Корея.

[Свързан урок]

Created by ULimited®