Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Въпроси, от които не можеш да избягаш
Даниел Сафкиу

Израснах в Румъния по време на комунизма. Родителите ми бяха адвентисти и рискуваха всичко, за да ни научат на вярата си да ни дадат пример за християнско поведение. Въпреки техните усилия и молитви аз избрах да повярвам в еволюцията вместо в това, на което ме бяха учили.

Загубих вярата си в Бога и спрях да ходя на църква, спрях да се придържам към десетте заповеди и да спазвам съботата. Заявих, че съм атеист, което съкруши сърцето на майка ми. Беше ми неудобно да съм единственият невярващ в семейството, затова напуснах дома си и реших да избягам от Румъния. Опитах се да мина границата нелегално, но се провалих няколко пъти и всеки път попадах в затвора.

След време ме хванаха да крада коли и отново ме пратиха в затвора. Там се срещнах с лекар, който беше политически затворник. Казах му, че не вярвам в Бога, но той попита: „Защо? Дори Айнщайн е вярвал.” Зачудих се дали този човек говори истината. Наистина ли Бог съществува? Започнах да се питам как е възможно такива явления като гравитацията и електромагнитните сили да съществуват, ако някой не ги е създал. Помолих се: „Господи, ако съществуваш, помогни ми да повярвам.” Точно по това време падна комунизмът в Румъния.

Без никакво предупреждение ме преместиха в друга затвор. Два дена по-късно един от надзирателите ме попита: „Искаш ли да посетиш събрание за християни?” Отидох там и за моя изненада познах хора от адвентната църква в моето детство. Един от тях беше мой братовчед. Даде ми няколко книги за четене. Една от тях беше за креационизма и науката. Прочетох ги и намерих отговор на въпросите си. Продължих да посещавам малката група и почувствах, че Бог променя живота ми. Предадох живота си на Христос и се кръстих, след като ме освободиха от затвора.

Присъединих се към група, която помага на затворници, тъй като познавах техните нужди. Днес работя с бивши затворници, помагам им да се приспособят в обществото, да си намерят дом и работа и да водят смислен живот. Събирам средства за създаването на ателие за подвързии и за организиране на програма за обучение на бивши затворници.

Бог ме преведе през пълния кръг. Познавах истината, но се бях отделил от нея. Борех се с неверието, докато се реших отново да слушам Божия глас. Сега помагам на други, които са минали по моя път.


* Даниел Сафкиу е дърводелец. Роден е в Румъния, понастоящем живее в Белгия.

[Свързан урок]

Created by ULimited®