Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Призован да служи
Хам

Израснах в будистко семейство в Югоизточна Азия. Най-добрият ми приятел в колежа беше адвентист от седмия ден. Не знаех нищо за Бога и за християнството и понякога дразнех приятеля ми за неговата религия, но той никога не се гневеше. Мисля, че дълбоко в сърцето ми, където дори все още не го осъзнавах, Бог ми говореше.

Друго момиче, което споделяше нейната вяра, ме предизвика да прочета Библията и сама да открия кой е Бог. Обеща ми, че там ще намеря Исус и спасението.

Реших да науча повече за този Исус. Моят най-добър приятел ме запозна с вуйчо си, пастор, който ми предложи да изучаваме Библията заедно. Наистина имах желание да разбера две неща: вярна ли е Библията и кой е Исус.

Пасторът ми преподаваше Библията чрез различни истории. Научи ме как да разбирам Божието писано Слово и как да се моля. Колкото повече се стремях да опозная Христос, толкова по-удивен оставах от наученото чрез Библията. Предадох живота си на Бога и пожелах да бъда кръстен.

Завърших образованието си и си намерих работа като счетоводител в международна фирма. Работата беше добре платена и животът ми бе приятен.

Веднъж получих покана по електронната поща да служа като счетоводител доброволец в адвентното училище в Яп. Дори не бях чувал за Яп, но знаех, че Бог ме призовава да Му служа там. Беше необходима голяма вяра, но аз напуснах работата си и приех предложението да се заселя в Яп.

Трудно е да се откажеш от добра работа и стабилен доход и да водиш съвсем семпъл живот на малък остров в Южния Пасифик. Аз обаче се уча да се доверявам на Бога за всичко. Той знае от какво се нуждая и винаги се грижи за мен.

По време на работата ми в Яп Бог ме научи да Му се уповавам и винаги да гледам единствено към Него. Културата е така различна от моята, но хората, на които служа, са Божии деца и аз се научих да ги обичам. Той ми даде нова перспектива и ме учи на Своята любов и благодат.

Удивен съм, че Бог покани мен, млад будист, да стана войник в Неговата армия. Всеки ден ми напомня, че аз съм Негов и че децата и родителите, на които служа, също са Негови. Привилегия и чест е да работиш за Христос и да споделяш любовта Му с околните.

[Свързан урок]

Created by ULimited®