Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Звезда от родеото свети за Христос
Майк Браунхил

Не се случва всеки ден шампиони по родео да предадат живота си на Бога, но наскоро Дейл и Патриша Джоунс от Саут Куинсланд, Австралия направиха точно това. Те бяха кръстени, а братът на Дейл Дарил отново посвети живота си на Бога в реката, която минава покрай тяхната ферма. Само няколко седмици по-късно още един от братята, на име Стенли, също предаде живота си на Бога.

След като изучаваха Библията с няколко души, Дейл и Патриша взеха решение да посветят живота си на Бога чрез кръщение, а Дарил и други от семейството наблюдаваха от брега. Дарил почувствал, че първата му любов към Бога е избледняла и влязъл в реката с обувките и дрехите си, за да бъде кръстен отново.

Семейство Джоунс произлиза от фамилия на звезди по родео. Баща им бил шампион, а Дейл, Патриша и Дарил също имат ценни награди от шампионати. Сега Дейл и Патриша водят по-спокоен живот, като се занимават с обучение и обездка на коне в ранчото си.

„Родеото е трудно място – споделя Дейл. – Бях горд и когато се наранявах, не исках да си призная, защото смятах, че е признак на слабост. Сега Бог смекчава гордото ми сърце и обуздава бунтовния ми характер. Все още водя борба и понякога трябва да се спра, за да помоля Бог отново да поеме живота ми в ръцете Си.”

Съпругата му Патриша е шампион по родео, а Дарил също има титли в различни дисциплини. Дарил успял да спечели тези титли, макар че отказвал да се състезава в събота. „След като бях кръстен отново, аз поднових усърдието си в свидетелстването за Господа”, казва Дарил.

Дейл и Дарил отдават своята нова усърдна вяра на молитвите на своите родители. Бил и Бронуин Джоунс се молят за синовете си и за своята снаха от много години. Те с радост видяха отговора на своите молитви по време на кръщението в реката.

Патриша твърди: „Сега, след като реших да последвам Исус, животът е напълно различен. Ние живеем с думите на Христос. Животът за Бога е много по-добър от това да съм национална кралица на родеото.”

Дейл и Патриша и децата ми посещават нова адвентна църква, която беше установена в резултат на евангелизационната дейност на Глобалната мисия в тяхната област. Около 30 души посещават тази църква.


* Майк Браунхил е коодинатор на проекта на Глобалната мисия в Южен Куинсланд.

[Свързан урок]

Created by ULimited®