Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Намиране на духовен дом


Джейсън Фенг израснал в планините на Тайван. Имал дядо и баба адвентисти, но малцината църковни членове били предимно възрастни хора и Джейсън не се чувствал добре сред тях. Приятелите му посещавали по-големи протестантски църкви в района и той се присъединил към тях. Станал учител в неделното училище и младежки ръководител.

Когато веднъж се наранил, Джейсън трябвало да прекара доста време у дома, за да се възстанови. Останал разочарован, че никой от протестантската църква не дошъл да го посети, както повелявал обичаят. Адвентният пастор стажант на име Кен дошъл и му донесъл материали за четене. Двамата се сприятелили.

Бабата на Джейсън помолила Кен да провежда домашни събрания в петъчните вечери. Поканила Джейсън и семейството му. От уважение към баба си той откликнал на поканата. Дори бащата на Джейсън присъствал на събранието, макар че не ходел на църква в събота.

Младият стажант Кен поканил Джейсън да изучават Библията заедно. Библейският курс се разраснал и скоро нова църква била организирана в района. Джейсън се присъединил към новата църква и се почувствал духовно нахранен. Осъзнал, че църквата не е само място за среща с приятели, както смятали младежите от протестантската църква. Разбрал, че църквата дава възможност да се покланяш на Бога и да изучаваш задълбочено Неговото слово.

Джейсън почувствал, че е длъжен да евангелизира други млади хора, които били напуснали адвентната църква. Насърчил тези младежи да станат водачи в църквата, която той някога бил напуснал. Няколко от тях се върнали поради неговото влияние.

Днес в селото на Джейсън има нова църква и младежите адвентисти се присъединяват към трийсетината вярващи в една жива служба всяка събота. По време на ваканциите църквата нараства, тъй като адвентистите, които са се преместили в града, се връщат при семействата си. Джейсън и няколко младежи бяха кръстени в новата адвентна църква, която бе основана в селото му. Най-накрая се чувствам у дома, казва той.


* Джейсън Фенг се приготвя за пастор от Глобалната мисия сред местните групи в планините на Тайван.

[Свързан урок]

Created by ULimited®