Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Обикновена покана
Недялка Ангелова

Неди слушала търпеливо разказа на своята съседка, която посещавала библейски курс. Неди преподава научна дисциплина в България. Няколко пъти се опитвала да прочете Библията, но макар че имала остър аналитичен ум, не могла да я разбере. Когато приятелката й я поканила на библейския курс, тя се съгласила. „Исках да разширя познанието си, а не да търся Бога”, казва тя.

Неди отишла на библейския курс и се подготвила да си води бележки. Но когато говорителят започнал да говори, тя била поразена от задълбочените уроци, които този човек извлича от Библията. Продължила да посещава курса и започнала да изпитва Божията любов. Разказала наученото на съпруга си Николай, който бил пенсиониран офицер. Той й отговорил: „Можеш да ходиш там, ако желаеш, но не ме занимавай с религия.”

Неди знаела, че Николай не иска да има нищо общо с никаква религия, но продължила да споделя с него това, което научавала. Интересът й към Библията нараснал и тя приела поканата на приятелката си да посещава съботните богослужения.

Когато църквата организирала здравно изложение, Неди поканила Николай да я придружи, но той не се ангажирал. Останала изненадана, когато го видяла там. Разбрала, че един приятел също го бил поканил и той се съгласил. Здравното изложение и църковните членове, които го организирали, впечатлили Николай и следващата седмица той я изненадал с предложението: „Искам да отида на църква заедно с тебе.”

Николай спрял да пие и да пуши и започнал да ходи на цъква редовно. Когато вярата им в Бога се задълбочила, те решили да бъдат кръстени заедно. „Никога не съм предполагала, че една обикновена покана за библейски курс би променила живота ни - казва Неди. – Сега сме много по-щастливи, отколкото преди да се срещнем с Христос. Благодаря на Бога за адвентистите, които ни поканиха и ни започнаха с Бога.”


* Недялка и Николай Ангелови живеят в Ямбол, България.

[Свързан урок]

Created by ULimited®