Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Фар в тъмнината
От Франис Ахисон

Делегатите от протестантската църква излязоха от офиса на адвентната мисия в Бенин и започнаха да разговарят доста оживено. Бяха дошли да помолят адвентни служители да ги учат на Библията и президентът на мисията се съгласи.

В определения ден мнозина дойдоха да чуят адвентния пастор да им проповядва за Бога. След събранието бе създадена църква и временна постройка бе издигната, за да подслони вярващите до построяването на постоянна сграда.

Църковните членове нараснаха до 60 души, но църквата продължаваше да се бори със силите на Сатана и вуду религията, която е завладяла хората от тази област. Повечето църковни членове си изкарват прехраната с риболов или физически труд и не печелят много пари. Те обаче правят големи жертви, за да купят циментови блокчета за деня, когато ще мога да построят своята църква.

Една жена от църквата се разболя сериозно и местните лекари не можеха да й помогнат. Съпругът й я отведе в голямата градска болница, където докторите откриха, че има тумор и се налага да бъде оперирана. Съпругът й нямаше толкова пари. Той я отведе у дома уплашен, че скоро ще настъпи краят. Направи единственото, което можеше: Повика църковните водачи да се молят за нея.

Същата нощ жената се събудила и видяла ангел в стаята си. Той я докоснал и казал: „Бог ме изпрати да те излекувам.” Събудила се силно изненадана от съня. Тогава чула глас: „Стани и ходи.” Тя не можела да ходи от няколко седмици, но изведнъж се изправила и направила няколко крачки.

На следващия ден докторът не могъл да открие тумора. Повикал свои колеги да я прегледат, но и те не намерили нищо обезпокоително. „Туморът го няма”, възкликнал той. Тогава жената му разказала за посещението на ангела.

В селото се разнесла новината, че жената е изцелена. Църковните членове се зарадвали заедно с нея. Изцелението й укрепило вярата на мнозина в църквата и в градчето. Много хора посетили църквата да проверят каква е тази църква, която има силата да лекува. Църковните членове с радост отдавали слава на Бога.


* Франсис Ахисон е мирянин евангелизатор в Южен Бенин.

[Свързан урок]

Created by ULimited®