Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Спасителна благодат: Част I


Гана вървяла по заснежена улица в Уланбатор, Монголия. Мислите й бушували като снежната буря, която се извивала по хълмовете около града и хапели зачервените й бузи. Задавала си въпроса защо се е провалила на изпита. Учила упорито и дори помолила един монах да пее молитви за нея. Монахът хвърлил камъчетата за предсказване и я уверил, че ще се справи добре.

Гана искала да учи икономика и счетоводство в престижния национален университет на Монголия. Нейните надежди били разбити, когато разбрала, че е получила ниски оценки на приемните изпити. Прибрала се у дома си, но не желаела да излиза навън от страх да не би някой да я попита как са минали изпитите. Дори баща й започнал да крещи, когато разбрал, че се е провалила. Просто й се искало да умре.

Един ден роднина дошла да посети семейството. Изслушала търпеливо оплакванията на Гана и я поканила да посетят заедно Църквата на адвентистите от седмия ден. Гана била любопитна да види какви са тези християни и се съгласила да отиде. Това би й дало възможност да бъде с хора, които не знаели нищо за нейните изпити.

Гана знаела, че баща й няма да бъде доволен, ако тя посети християнска църква, и затова не казала на никого къде отива. Богослужението й харесало. Обичала да пее, а християните пеели с такава радост. След събранието младите останали за младежка среща. Докато разговаряла с тях, забравила за бедите си.

Гана продължила да посещава църковните събрания. Когато разбрала къде ходи, майка й я помолила да се увери, че вярва в пътя, по който поема. Баща й обаче се разгневил, защото смятал, че християнството е чужда религия. Гана се включвала в младежките дейности и продължила да посещава богослуженията. Малко по малко, тя повярвала в Исус. Казала на майка си, че желае да се кръсти.

Пасторът забелязал дълбокото посвещение на Гана към честността и истината и я помолил да стане касиер на църквата. Тя се изплашила, защото знаела, че в някои монголски кръгове този, който държи кесията, смята за нещо съвсем нормално да си присвоява от нея. Накрая приела предложението. „Това ме изнерви – разказва тя, - защото знаех, че Бог наблюдава.”


* Продължава следващата седмица

[Свързан урок]

Created by ULimited®