Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Дългото търсене на надежда
Галина Стойкова

Израснах в миньорски град в Сибир. Всичко бе покрито с прах и сажди. Дори листата по дърветата почерняваха. Почти всички в града бяха болни, повечето, включително и баща ми, имаха рак.

Двамата със съпруга ми се преместихме в Югоизточна Русия, където въздухът бе по-добър. Малко след като се установихме, здравето ми се влоши. Отидох на лекар, който ми каза, че имам рак в напреднала форма и скоро ще умра. Не ми предложиха никакво лечение, затова реших сама да се боря с болестта.

Търсех различни лекове, а много хора ми носеха вестникарски изрезки за различни видове лечение и церове, включително нетрадиционни като например екстрасенско лечение, което е доста популярно в Русия.

По онова време не познавах Бога и не знаех къде да се насоча за лечение. Посред зима има празник, наречен „ден на кръщението”. Хората вярват, че в този ден реките стават святи и ако хората пият вода или се потопят в река и прошепнат най-голямото си желание, ще бъдат излекувани. Струваше си да опитам. През онзи ден отидох до реката, за да се потопя и да си пожелая здраве. Стъпих в ледената вода и се помолих: „Господи, ако съществуваш, моля те, излекувай ме.” От тогава изчезнаха всички симптоми. Сега знам, че молитвата, а не водата ме е изцерила.

Бяхме разделени със съпруга ми и аз търсех смисъл в живота. Срещнах един човек, който ми каза: „Отиди си у дома и чети Библията.” Нямах Библия, но той ми я подари. Започнах да чета. Поканиха ме в адвентна църква. Не бях чувала за тази църква, но реших да отида. Докато слушах библейския урок, осъзнах, че Бог обитава там. Продължих да ходя на църква и научих, че Исус е мой Спасител. Помолих да бъда кръстена.

Трябваше да се помиря със съпруга си. Отидох при него и го помолих за прошка. Той ме прие толкова радушно, сякаш никога не се бяхме карали. Казах му, че съм станала член на адвентната църква и за мое изумление той заяви, че също посещава адвентна църква и слуша радиопрограмите на „Гласа на надеждата”. След три месеца и той се кръсти. Това бе дълго и болезнено пътуване, но ние намерихме Бога и Неговата истина. Благодарна съм, че сега и двамата със съпруга ми ходим на поклонение в Божията църква.


* Галина Стойкова живее в Краснодар, Русия.

[Свързан урок]

Created by ULimited®