Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Малко любезност


Жиоти живеела в малко село в Западна Индия. Тя била известна със своята доброта и щедрост. Макар че живеела бедно, Жиоти помагала на съседите си всеки път, когато можела.

Съпругът й бил пристрастен към хазарта и често пропилявал всичките си пари. Семейството трябвало да се издържа от дохода на Жиоти, която се захващала с временна работи, най-вече по оризовите полета на близките стопанства.

Тя се молела редовно на идолите си, за да помогнат на съпруга й да изостави хазарта. Предприемала поклоннически пътувания и давала обещавала да извърши велики дела, ако боговете помогнат на съпруга й да престане да залага. Като че ли нищо не се случвало. Когато понякога грижите я сломявали, тя се ядосвала и хокала съпруга си, който се връщал късно през нощта пиян и без пари.

Жиоти понякога разрешавала на децата си да посещават християнски събрания в селото. Смятала, че е възможно те да имат по-добър живот. Децата харесвали тези събрания и често разказвали какво са научили. Жиоти ги слушала и се чудела дали християнският Бог би могъл да промени съпруга й.

Отчаяна от състоянието на семейството си, Жиоти посетила адвентния пастор и го помолила да се моли за съпруга й. Пасторът се съгласил да се моли за нуждите на семейството. Освен това тактично й предложил да се отнася любезно към съпруга си. „Ако се върне гладен, нахрани го, без да се оплакваш – казал пасторът. – Усмихвай му се и го посрещай радушно, когато се прибере.” Жиоти се съгласила да опита.

Жиоти и децата й започнали да посещават редовно енагелизационните събрания. казала на пастора, че се опитва да прояви допълнителна любов към съпруга си и се моли на Бога да има по-добро отношение.

Постепенно съпругът и започнал да стои вкъщи по-дълго време. Казал на жена си, че вече няма голямо желание да излиза и да играе на комар. След още известно време се отказал напълно от навика си. Към края на евангелизационните събрания Жиоти разказала, че съпругът й е спрял да залага.

Той пожелал да изучава Библията и сега благодари на Бога, че е премахнал порока му и е спасил семейството.


* Жиоти споделя вярата си сред своите съседи в Западна Индия.

[Свързан урок]

Created by ULimited®