Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Неочакван коледен подарък
Наталия Христова

Миналата година, веднага след като приех адвентната вест, поисках да споделя и с другите новата си радост и любовта си към Бога. Не знаех обаче как да го направя. По време на коледните празници пасторът ни даде екземпляри от съкратения вариант на „Великата борба” и ни призова да ги раздадем. Взех една книга и се помолих Бог да ми покаже човека, на когото да я подаря.

Реших да дам книгата на бившата си съученичка Антония. Тя ми благодари и погледна съдържанието. Главата, в която се обяснява какво става с човека, когато умре, я заинтригува особено много. Пожела да разбере повече за вярата ми и най-вече за това, което се случва след смъртта. Бях съвсем нова адвентистка и не знаех как да й обясня. Предложих й да я посещавам всяка седмица и да й разказвам съботноучилищния урок от предишната седмица.

Когато посетих Антония, нейната по-голяма сестра Антоанета беше там. Антоанета прояви интерес към нашите дискусии и аз реших да посетя и нея, макар че не бях поканена. Тя ме покани и след като поговорихме, аз й предложих да й покажа поредица от библейски теми, в които имаше картини и текстове от Библията, предназначени за публични евангелизации. Обясних й, че съм готова да го правя за нея и за всеки, който пожелае да слуша.

Антоанета прие и покани съпруга и децата си. Трябваше ми морална подкрепа, затова поканих младежкия ръководител от църквата да дойде с мен. Представихме материалите в дома на Антоанета, след което я поканихме да ни посети заедно със съпруга си в нашата малка църква.

Антоанета и съпругът й се съгласиха да дойдат. Останаха доволни от приятелското отношение на вярващите и от новите истини, които бяха научили у дома. „Аз съм християнка от известно време – казва тя. – Но едва когато Наталия ме покани в адвентната църква, очите ми се отвориха за истината.”

„Никога не съм очаквала да получа подаръка на Божията любов, когато посетих сестра ми миналата Коледа - добавя Антоанета. – Този подарък преобрази семейството ми завинаги. Сега имаме по-щастлив живот и ние сме по-здрави и разбираме Божията воля за живота ни.”

Антоанета и съпругът й се подготвят за кръщение. Те са плод на един малък коледен подарък. Сестра й Антония все още проявява интерес и иска да научи повече, затова заедно с Антоанета я посещаваме и споделяме вярата си с нея.


* Наталия Христова споделя вярата си в Чирпан, България.

[Свързан урок]

Created by ULimited®