Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Безнадежден случай: Част 2
Лайнел Уолкът

Животът ми бе мизерен и безнадежден, докато не забелязах една палатка близо до дома на брат ми. Там се провеждаха евангелизаторски събрания и аз отидох от любопитство, но намерих надежда.

Една вечер пропуснах събранието, за да купя наркотик за брат ми. В тишината чух глас, който ми каза: „Това ли искаш за себе си?” Бях чувал този глас в затвора. Това бе Бог. Коленичих и за първи път в живота си се помолих. „Исусе, помогни ми! Аз съм грешник. Искам Исус да дойде в живота ми.” Същата вечер предадох на Бога своята зависимост и той я отне от мен.

Изкъпах се и отрязах дългата си коса. Хората забелязаха, че съм се променил. Църковните членове се зарадваха, а брат ми се ядоса. Когато чу да пускам християнска музика, строши радиоприемника ми. Обикновено реагирах на насилието с насилие, но тогава сърцето ми се изпълни с мир и не се ядосах. Това изненада и двама ни.

Църковните членове ми помагаха в моята нова вяра. Кръстиха ме и след година напуснах работата си на строителен работник, за да стана литературен евангелизатор, макар че не можех да чета и да пиша.

Тъй като не можех да чета, слушах Библията на запис. Слушах и адвентни книги на запис и Бог ми помагаше да запомня чутото. Бог ме научи как да говоря пред хора и да представям книгите си. Станах успешен литературен евангелизатор. Научавах наизуст цял списък с библейски текстове, за да мога да предавам библейски уроци. По време на евангелизаторските събрания изявих желание да стана библейски работник. Бог ме благослови в тази работа. След време станах заместник директор на издателството в Барбадос.

Веднъж се срещнах с учителка в адвентната книжарница. Поговорихме и след време я поканих да излезем. Оженихме се. Започна да ме учи на четене и писане с голямо усърдие.

Бог ме благослови с много души чрез литературната дейност. Една жена, която живееше наблизо, притежаваше магазин за алкохол. Поканих я да изучаваме Библията заедно. Тя стана адвентистка, затвори магазина за алкохол и го отвори отново като детска забавачка.

Срещнах и млада жена, която бе загубила родителите си. Искаше да се самоубие. Разказах и за своето минало и се помолихме. Тя и сестра й приеха Исус в живота си и Бог промени живота им.

Знам, че Бог може да промени всеки човек. Все пак, той бе променил и мене.


* Лайнел Уолкьт споделя вярата си в Барбадос, остров в Карибско море.

[Свързан урок]

Created by ULimited®