Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Мисия за рождения ден на Райън


Подобно на повечето деца Райън Уигълсуърт от Австралия очаквал с нетърпение рождения си ден и обещаното от родителите му тържество. Щели да му подготвят торта и игри с приятелите. Той обаче не желаел да получава подаръци за рождения си ден. Вместо това, семейството имало традиция да казва на приятелите му да носят подаръците в пари, които да използват за специален мисионски проект.

Семейството на Райън планирало мисионско пътуване до остров Вануати в Южния Пасифик и той имал желание да използва парите от рождения си ден, за да купи книги и литература, която да даде на хората в острова и да им помогне да научат повече за Исус.

След рождения си ден Райън отишъл с майка си в адвентния книжен център, за да купят книги за пътуването. В магазина имало голяма разпродажба и с парите му купили повече неща, отколкото биха могли дори да мечтаят. „Купихме 245 книги и ръководства за изучаване на Библията” казва той.

Не след дълго семейството отпътувало за Вануату. Посетили пазар, където майка му купила плодове и зеленчуци, докато Райън раздавал на децата цветни книжки за Исус. Тогава Райън се запознал със Соуп - човек, който работи със затворници. Райън му дал ръководства за изучаване на Библията, които да бъдат раздадени на затворниците.

Семейството провело евангелизационни събрания в продължение на цяла седмица на два отделни острова. През първия ден 49 деца дошли след учебните занимания. На следващия ден те довели приятелите си и групата нараснала на 100 деца. Макар че събранията били за деца, възрастните също идвали да чуят вестта за Божията любов. Когато Райън и братята му раздавали литература, оставали удивени с каква радост хората я приемат.

Семейството се сбогувало с новите си приятели и се качило на корабче, за да отиде до втория остров. Там провели подобни събрания със същия резултат. Хората били учудени, че Райън и братята му ръководели програмите, макар че били деца.

Дошло време за сбогуване. Семейството на Райън се съгласило, че това била възможно най-добрата ваканция, през която споделяли Божията любов и хората ги слушали с голямо желание. „Те бяха толкова щастливи да получат дори една книжка. Този подарък ми беше достатъчен! Въпреки че съм дете, мога да направя много за Исус!”

[Свързан урок]

Created by ULimited®