Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Адвентистите се присъединяват към МС


Майкъл Сурак, адвентист от Пенсилвания, наскоро се присъедини към МС. Същото направи и Джойси Лао от Тексас. Всъщност повече от 320 адвентисти от Северна Америка са се присъединили към МС, което им носи голямо удовлетворение.

Мисионери за слепите (МС) е част от християнско звукозаписно служение за подпомагане на слепи хора. МС свързва адвентисти из цяла Северна Америка с 23 000 слепи граждани или такива със зрителни увреждания, които получават материали на Брайлова азбука или напечатани с голям шрифт или в аудио формат от Християнското звукозаписно служение. Доброволци прекарват по един или два часа на месец в посещение на слепи или на хора с отслабен звук, като се сприятеляват с тях и се молят заедно с тях.

Майкъл посещава Карл – мъж на 31 години, който е сляп по рождение. „Карл има толкова радостен дух – казва Майкъл. – Смятах, че аз ще го насърчавам, но всъщност той ме насърчава.”

„Толкова много хора получават съвсем редовно материали – заявява пастор Дейвид Клайндинст. – Някои от тях дори посещават нашите лагери за слепи. Искаме да стигнем до тези хора и да ги свържем с местната адвентна църква, където да могат да общуват, да се сприятеляват и да се покланят на Бога.

„Повечето слепи хора копнеят да бъдат посещавани – твърди пастор Клайндинст. – Те получават материали и когато посетителите се представят като доброволци от служението, биват посрещани много топло. МС е чуден начин за включване в една система за евангелизиране и сприятеляване.”

Едгар и Джойс Лао се опитали да създадат група за изучаване на Библията в Тексас, но видели, че хората са прекалено заети, за да я посещават. След това се присъединили към МС. Първият сляп човек, с когото Едгар се сприятелил, бил Раул – наблюдател на птици, който ги „наблюдава” с ушите си. Едгар тръгнал с него на „наблюдение” и се запознал с други „наблюдатели”. Помолил се с групата и ги поканил на църква. Сред тях имало и млада жена на име Глейди. Едгар й предложил да се абонира за безплатните книги и списания, които служението предлага. Тя приела поканата и сега се радва на тази литература. Не след дълго Едгар поканил Глейди на църква и тя дошла заедно с двете си сестри и един племенник. Скоро след това Глейди се кръстила.


* Вашите мисионски дарения подпомагат на дейността на християнското звукозаписно служение.

[Свързан урок]

Created by ULimited®