Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Събрани в Христос
Кристина Мюлхаузер

Джума бил съвсем малък, когато войната го разделила от баща му. Майка му заминала при родителите си заедно с децата, а бащата останал в град Джуба. По време на войната градът бил превзет от военните и семейството на Джума не могло да се върне у дома. Момчето израснало, без да познава баща си.

Накрая дошъл мирът в Южен Судан и семействата се събрали. Междувременно се полагали големи грижи за възстановяване на града.

Това е време и на духовно възраждане. Наскоро адвентни пастори, евангелизатори и библейски работници от Судан, Близкия Изток и Транс-Европейската дивизия проведоха евангелизационни събрания, за да споделят Божията любов с хората от Джуба.

Камионът, който возеше евангелизаторите и пасторите подскачаше по прашния път към Джуба. Колелата му вдигаха огромни облаци сивкаво-кафяв прах, който се разстилаше наоколо. Камионът с евангелизаторите спря внезапно в изпълненото с боклук поле близо до града, на което щяха да се проведат събранията. Проповедниците трябваше да разчистят всички отпадъци, преди да опънат палатките. Едва тогава щяха да започнат посещават хората и да ги канят. И хората започнаха да пристигат. Те са жадни – не за физическа вода, а за водата на живота, която проповедниците им носеха.

Екипът трябваше да се бори с жегата, праха и мухите, докато споделяха Божията любов с хората от Джуба. Когато събранията започваха и песните се чуваха, народът започваше да приижда. Слушаха теми за здравето и разкази за деца и научаваха за Божията любов.

Дяволът се опита да спре събранията. Когато задухаха силни ветрове, църковните членове хванаха коловете на палатката, за да не допуснат да бъде отнесена. Вятърът спря и от небето се изсипа дъжд, макар че бе по време на сухия сезон. На друго място палатката бе почти празна в началото на събранието. Но внезапният дъжд накара хората да потърсят подслон и голям брой присъстващи чуха вестта.

Досега в Джуба се кръстиха 45 души, включително бащата на Джума. Мнозина се подготвят да се присъединят към Божието семейство в района, който бе откъснат от евангелието и от външния свят. Призовавам ви да се молите за хората от Южен Судан, които се опитват да се свържат със семействата си и да научат за любовта на Спасителя.


* Кристина Мюлхаузер и съпругът й Дариел работят като мисионери в Южен Судан.

[Свързан урок]

Created by ULimited®