Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Засаждане на семена
Хуберт Хавиер

Веднъж двамата с приятеля ми почивахме след обяда, когато един човек влезе при нас. Той ме посочи с пръст и каза: „Господ ти е възложил да свършиш нещо.” След това се обърна и излезе сред навалицата на пазара.

Останахме смутени и се опитахме да разберем какво точно се беше случило. Потърсихме човека, но той бе изчезнал. Приятелят ми се засмя и се опита да забрави случилото се, но аз започнах да размишлявам. Ходех на църква, но не смятах, че съм близо до Бога.

Един ден жена влезе в магазина, където работех, и ме попита: „Синко, още ли не си предал живота си на Христос?” Никога не бях я виждал и въпросът й ме изненада. „Госпожо, възнамерявам да го направя”, казах аз изненадан. Тя си тръгна и когато след малко я потърсих, вече я нямаше. Никой не я бе видял. Дали Бог не се опитва да ми каже нещо, запитах се аз.

Разказах на един приятел за тези случки и той ме покани да го придружа на библейски час в адвентната църква. Отидох и ми хареса, затова продължих да ходя там. Покани ме на богослужение в събота сутринта, но аз трябваше да съм на работа. Накрая събрах смелостта да помоля шефа ми да ме пусне една събота, за да мога да отида на църква.

Двамата с приятеля ми изучавахме Библията и след края на една евангелизационна поредица осъзнах, че съм намерил истинската Божия църква. Реших да стана адвентист. Шефът ми обаче отказа да ме пуска в събота. Моите роднини ми казаха, че мога да ходя на църква и в неделя, но аз знаех как да постъпя. Скоро напуснах.

Намерих временна работа и хвърлих всичките си сили в дейности за Бога, но това не можеше да ме нахрани. Веднъж останах без никаква храна вкъщи. Коленичих и казах на Бог, че съм гладен. Помолих го за малко храна. Почукване на вратата прекъсна молитвата ми. Един от църковните старейшини стоеше на вратата. „Тъкмо минавах и изпитах желание да се отбия и да видя какво правиш – каза той. – Даде ми десет долара и се усмихва. Така Бог се погрижи за мене.

Не след дълго намерих работа във фирма, където не изискваха работа в събота. Когато обслужвам клиенти, мога да им говоря за това, което Бог прави в живота ми и да ги каня да приемат Исус. Посявам семена в сърцата им и се моля Бог да направи те да пораснат – така, както се случи и в моя живот.


* Хуберт Хавиер живее в Гренада – остров в Карибския регион.

[Свързан урок]

Created by ULimited®