Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Нов живот в Христос
Долгорсурен Улзии Оршиш

Дуугии плачела и се молела в храма в Уланбатор, столицата на Монголия. Съпругът й починал и цели 18 дни тя се молила на идолите следващият му живот да е по-добър, а мъката й да намалее.

Веднъж се прибрала у дома и научила, че най-големият й син е починал. Върнала се в храма и прекарала цял месец в молитви. Този път си купила малък идол, за да го моли да запази останалите й деца.

Мъката и отчаянието й били непоносими. Една приятелка я посетила и видяла колко е умъчнена. „Защо все още плачеш – попитала тя. – Има Бог, който те обича!”

Поканила я на църквата следващата неделя и там вярващите се помолили за Дуугии. Тя била впечатлена от това, че хората наистина й състрадават. Продължила да посещава църквата. След време приела Исус за свой личен Спасител и се присъединила към църквата. Отново изпитвала щастие и душевен мир.

Запознала се със скотовъдец от провинцията и двамата се оженили. След време се преместили в малък град наблизо.

Не след дълго Дуугии срещнала млада жена, която я поканила в малка група. Дуугии отишла и останала възхитена от библейските уроци на тези хора. Съпругът й започнал да я съпровожда на събранията. Двамата посетили и евангелизаторска поредица и едва тогава Дууги осъзнала колко малко знае за Бога. След поредицата тя се присъединила към адвентната църква чрез изповед на вярата. Съпругът й изучава Библията с пионери от Глобалната мисия, които ръководят малката група.

„Сега съм по-щастлива, отколкото съм била през целия си живот – заявява Дуугии. – Знам, че Исус ме обича и ме приема за Своя дъщеря.” Тя споделя вярата си с околните и ги кани в малката църквата от около 30-40 души, които се събират в апартамента. „Ние се разрастваме и скоро ще трябва да намерим по-голямо място за събиране”, добавя тя с усмивка.

Радостта й ще бъде пълна, когато нейният съпруг и децата й посветят живота си на Бога. Тя знае, че Бог ги ръководи и че може да Му се доверява.

Вашите мисионски дарения подкрепят разрастващото се дело в Монголия. Благодарим ви за вашата помощ.


* Долгорсурен Улзии Оршиш споделя вярата си в град Хотол, Монголия

[Свързан урок]

Created by ULimited®