Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Загубената крава


Суба Рао се разтревожил. Кравата му се изгубила и той не могъл да я намери. Подобно на повечето хора от селата в Андра Прадеш, Индия, Суба Рао разчитал на животните, за да си изкарва прехраната. Кравата му обаче била изчезнала. Суба разпитал съседите, но никой не я бил видял. Суба започнал да се безпокои все повече, тъй като тя била най-ценното му притежание, а освен това скоро й предстояло да се отели.

Мъжът принесъл дарове на домашните си идоли и се помолил кравата да намери пътя за дома. Дните минавали, а тя не се връщала. След три седмици приятелите му казали да забрави за нея. Със сигурност вече била мъртва.

Тогава някой му предложил да поиска от адвентния пастор в селото да се помоли за кравата му. Суба решил, че това няма да навреди и тръгнал с известна неохота към дома на пастора. Пасторът се съгласил. Той поканил няколко църковни членове да се съберат и да се помолят за липсващата крава. Поканили Суба да повярва в Исус, истинския и жив Бог, единствения Бог, Който може да чува молитви и да им отговаря. Суба поклатил глава замислено.

След три дена кравата се върнала у дома. На следващия ден родила здраво теленце. Суба Рао и семейството му изживели голяма радост. Той разказал на пастора и на църковните членове за отговора на молитвите им.

Пасторът го поканил да посети църквата заедно със семейството и да се поклони на Бога, Кой чул молитвите. Суба се съгласил и сега той и семейството му редовно посещават адвентната църква. Те учат за Бога, Който се грижи за тях и дори за тяхната крава. Скоро Суба и няколко души от семейството му ще се кръстят в Божието семейство. След като Исус се е погрижил за изгубената крава, колко повече се грижи за самите тях!


* Суба Рао споделя вярата си в своето родно село в Индия.

[Свързан урок]

Created by ULimited®